Åsane Seahawks’ første internasjonale kamp endte med klart tap

Einherjar - foto Einherjar
Røff motstand for Åsane – i form av islendinger. Foto: Einherjar

Åsane Seahawks tok turen til Island i går for å møte det eneste fullt ut aktive laget på Sagaøya; Reykjavik-baserte Einherjar. Det endte nok ikke som forventet, og selv om det var en treningskamp må det kunne sies at Sjøhaukene ble herjet med: Hele 50-0 stod det til hjemmelaget ved full tid.

RESULTATSERVICE: Da er det offisielt, Seahawks gikk på et braktap på Island og ble slått hele 50-0 i treningskampen mot…

Posted by Åsane Seahawks on Saturday, March 5, 2016

Nå er det riktignok slik at resultater er underordnet ved treningskamper, men når score-forskjellen er såpass tydelig må det allikevel kunne sies å ikke være noe man kan se helt bort fra.

Einherjar vs Seahawks - foto Thor Johannesson
Foto: Þór Jóhannesson

Resultatet er Åsane Seahawks sitt første tap siden 7-50 for Vålerenga Trolls tidlig i 2013, og det ferske 1.divisjonslaget fikk nok litt å tygge på. Klart; drar man til Island for å møte et kampkåt lag som aldri har spilt kamp mot en ekstern motstander før, så bør man nok ta med seg mer enn 18 mann selv om det er 9-mannsfotball som spilles. Einherjar beviste utvilsomt at de kan bite fra seg, og vi vil tro dette ga mersmak for dem! Objektivt sett er resultatet trolig ikke negativt for fremveksten av amerikansk fotball på Island.

Det var store forventninger og god oppmerksomhet om det hele også før kampstart, som bevitnet via islandsk media (innslaget begynner ca. 5 minutter og 24 sekunder ut i sendingen):

 

Detaljer fra treningskampen vites foreløpig ikke utover at bilder viser godt tilskuertall på tribunen, men vi vil tro Einherjar etterhvert legger ut både bilder og video fra oppgjøret, som helt klart er en merkedag for amerikansk fotball på Island – det kan ingen ta fra noen av deltakerne på arrangementet, som foregikk innendørs i Kópavogur like sør for Reykjavik.

Vi kommer sannsynligvis tilbake med mer om denne treningskampen senere i uka!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x