Åsane Seahawks henter inn Lynch og Skinner!

Åsane Seahawks er klare for sin første sesong i Eliteserien, og lader kanonene med innhentet hjelp både på spiller- og trenersiden. Løsningen på trenersiden er av det mer originale slaget, og den finner du ut mer om her!

Importtrener: Anthony Skinner

Anthony Skinner (t.h.)

På trenersiden er det fortsatt Simon Sommerfeld som er hovedtrener, med Christian Detjen i en aktiv sportslig leder-rolle i tillegg. Inn kommer imidlertid defensiv koordinator Anthony Skinner fra Canada. Skinner jobber til daglig i politiet i hjembyen Ottawa, og det har han ikke tenkt til å slutte med. Dermed fungerer han i en rolle hvor han faktisk store deler av tiden kommer til å befinne seg i Canada, og gjøre mye av jobben via Hudl samt andre interaktive kanaler som gir ham mulighet til å gi input selv om han sitter nærmest på andre siden av kloden.

Dette er ikke noe nytt for Skinner, som har gjort tilsvarende løsninger med andre lag, inkludert i Portugal i fjor, og lyktes godt med det. Anthony Skinner har også vært innom Calanda Broncos når han har vært tilstede fysisk i Europa, og planen er å være noen uker i Bergen og Norge i løpet av sesongen.

46 år gamle Skinner har vært involvert i Lisboa Devils i flere år, og bidratt til at klubben har gått fra nærmest nystartet til Portugisiske mestere i 2016. Han har også vært del av lag i Tyskland og gjestecoachet i Frankrike, samt altså vært en periode hos Calanda Broncos i Sveits. Skinner har også lang erfaring fra kanadisk juniorfotball.

En del av opplegget Skinner har gjennomført tidligere er å faktisk drive playcalling ved å kunne se lagets livestream samtidig som han har kommunikasjon med sidelinjen. Det har vært stilt spørsmål ved hvorvidt en slik praksis er innenfor regelverket, og NCAA-reglementet (og som også finnes hos IFAF) inneholder da også et punkt som tilsynelatende er relevant:

Only voice communication between the press box and team area is permitted. Where press-box space is not adequate, only voice communication may originate from any area in the stands between the 25-yard lines extended to the top of the stadium. No other communication for coaching purposes is permitted anywhere else

Våre kilder indikerer at det allikevel ikke er problematisk, noe også tidligere saker som finnes online gir en viss indikasjon om. Med andre ord: Vi kan nok forvente oss enda et aspekt ved Åsane Seahawks sine Norgesledende livestreamer!

 

Importspiller: Conor Lynch

Conor Lynch hos Carleton College

QBen Conor Lynch blir et nytt bekjentskap for norske tilskuere, men ikke for Europa. Den tidligere NCAA Division III-QBen startet 2013-sesongen for Carleton College i Minnesota. Han har rukket å bli 25 år, og spilte 2014-sesongen for Berlin Rebels. Det var riktignok en svært tøff sesong for et overmatchet Rebels-lag i GFL, noe Lynch sine statistikker bærer preg av. Men: Det har ikke avskrekket ham fra å oppsøke amerikansk fotball på denne siden av Atlanterhavet igjen, og nå blir han altså å se i Seahawks-drakt utover våren 2017!

Lynch har trenererfaring som hjelpetrener på high school i hjemstaten Oregon, hvor han har bidratt på treningsleire om sommeren mens han selv gikk på college. I Berlin bidro han som trener for juniorlag hos Rebels. De siste par årene har han vært assistenttrener hos Carleton College med ansvar for QBer og receivere, og trenerbakgrunnen er en sentral årsak til at Åsane Seahawks har hentet inn nettopp Conor Lynch:

Vi var mer på jakt etter en trener som kunne kaste, enn en QB som til nøds kunne være trener. Conor Lynch passer den beskrivelsen, og er rett mann for oss.
Christian Detjen, Sportslig leder Åsane Seahawks

Her kan du se høydepunkt fra Conor Lynch sin 2013-sesong for Carleton College:

QB #12 Conor Lynch 2013

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x