Eidsvoll 1814s tok med seieren hjem fra Island

einherjar-vs-eidsvoll

Gårsdagens treningskamp mellom 1814s og hjemmelaget Einherjar ble et durabelig oppgjør hvor fascinerende dømming heldigvis ikke ble nok til å ta vekk fokuset fullstendig fra de sportslige prestasjonene.

Einherjar vs. Eidsvoll 1814s: 37-38

Det skulle bli svært jevnt på tross av at grunnlovsmennene tok ledelsen tidlig og så klart hvassere ut innledningsvis. Einherjar skulle imidlertid aldri gi opp, og fant veien tilbake i kampen for deretter å følge med Eidsvoll hele første halvdel. Det var særlig amerikanske Kirby Crook, med erfaring som importspiller i blant annet Tyskland, som ledet vei i vellinga for islendingene. Crook spilte som sin landsmann Tim McGee hele kampen begge veier, og var banens soleklare ener. Flere av de nasjonale spillerne til Einherjar gjorde også en god figur.

einherjar-vs-1814s-a-20161112

For 1814s sin del var særlig Dennis Kristiansen og Arne August Skovseth Søgaard synlige ballbærere, men sistnevnte måtte gi seg et stykke ut i kampen på grunn av skade. Da ble Eidsvoll mindre eksplosive og etterhvert var det Einherjar som tok føringen. Det så da også ut som om de skulle holde den helt til kampslutt, men Eidsvoll fant åpningene i pasningsspillet som til slutt gjorde at de kunne utligne til 37-37 før ekstrapoengssparket var like solid som hele resten av kvelden. 37-38, og det skulle også bli sluttresultatet etter at Einherjars siste drive endte uten scoring til tross for at QB Bergþór Fillip Pálsson, kjent fra sin tid i Åsane Seahawks, til stadighet fant en allestedsnærværende Kirby Crook.

Om det islandske laget satset på å gi publikum underholdning, så lyktes de utvilsomt med det. Eidsvoll Så for sin del ut til å få godt utbytte av treningskampen for sine spillere rent sportslig, og roterte bl.a. på QBene i andre halvdel.

einherjar-vs-1814s-b-20161112

En «underholdende» faktor som nok var frustrerende til tider både for lagene -særlig Eidsvoll- og deler av publikum, var dømmingen. Det er særdeles sjelden vi setter fokus på denne delen av et kamparrangement, men her er det umulig å la passere uten at det nevnes. Med ett lag på Sagaøya sier det seg selv at dommermiljøet ikke er det største, og det var åpenbart. Det var til tider gjettelek for oss å forstå både flaggede regelbrudd, regelbrudd som fikk passere, oppmåling og ikke minst dommertegn.

Kampen ble livestreamet på SportTV.is, og det fungerte meget godt for oss. Islandske kommentatorer var kanskje en utfordring for noen, men samtidig et passe eksotisk innslag sett med norske øyne. Det var neppe tvil om at entusiasmen var på plass hos kommentator-teamet!

Eidsvoll stilte med et noe redusert mannskap, men allikevel en habil stall med en rekke gode og velkjente spillere. Det var dermed et ganske slagkraftig mannskap på plass, om enn ikke av deres helt normale Eliteserie-standard. Einherjar på sin side var godt bemannet, og med innhentede amerikanere for anledningen var det neppe tvil om at det å vinne kampen virket å være prioritet nummer én. Slik skulle det altså ikke gå, og Eidsvoll 1814s kan ta turen hjem til Norge vel vitende om at de tok en fortjent seier mot kvalifisert motstand!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x