Eidsvoll til Island: Hvem er de ekte vikingene?

einherjar-vs-eidsvoll

Kommende helg tar Eidsvoll 1814s turen til Island for å møte sagaøyas eneste aktive lag; Einherjar. Sist et norsk lag gjorde det endte det med 50 poeng i baken og rask retur til Norge. Kan 1814s sette islendingene på plass?

Det forventes god motstand for et noe redusert Eidsvoll 1814s når kampen finner sted i innendørshallen i Kopavogur lørdag 12.november. Det er plass til ca. 2.000 tilskuere, så om islendingene kjenner sin besøkelsestid kan det bli lydhørt.

Åsane Seahawks var på besøk hos Einherjar tidligere i år i en kamp hvor sjøhaukene var store favoritter, men stilte med en heller mager tropp og fikk smake pisken når et ivrig islandsk lag ville vise hva de stod for. Det gjorde de til gangs, som vi også skreiv om den gang:

Kan Eidsvoll 1814s gjøre det bedre? Vi erfarer at også de stiller med et redusert mannskap, men at det allikevel skal spilles 11-mannsfotball (Einherjar vs. Åsane var 9-manns). Einherjars innsats på banen er første gang siden de tre islandske lag som nå er historie spilte mot hverandre i 1990 at det spilles amerikansk fotball på Island. Amerikansk fotball var første gang å finne på Island under andre verdenskrig når amerikanske soldater stod for sportens inntog. Den ble imidlertid ikke værende, noe heller ikke initiativet i 1988-91 gjorde, og Einherjars satsning er utvilsomt å anse som et nybrottsarbeid.

Vi gleder oss, og følger spent med på hvordan helgens kamp går! Om det blir livestream, så vil vi annonsere det her på Amerikansk Fotball i en egen sak.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x