Endelig et nytt lag i Hedmark!

Vi gjør oppmerksom på at dette var Aprilspøken vår i 2015!


For mange år siden fantes en klubb som het Hamar Ruins. De hadde lag på både senior- og juniornivå, og vant til og med en rekke Norgesmesterskap. Men, som mange andre norske lag var de veldig avhengig av en liten gruppe ildsjeler, og når disse ikke lenger kunne bidra på samme vis som før, svant etterhvert gløden hen, og Hamar-laget ble historie fremfor å skape historie.

Trist, men sant.

Nå er det endelig muligheter for at det blir amerikansk fotball på Hedmarken igjen. Stedet er ikke Hamar, men Brumunddal!

Trening på Sveum Idrettspark i Brumunddal februar 2015
Fra en trening nylig

Bak det hele står Ken Roger Olsen, en innflytter (folk flytter faktisk til Brumunddal også!) fra Tistedal i Østfold. Olsen, som spilte high school-fotball under et utvekslingsår i Wisconsin i 2009, har fått med seg en gjeng som nå teller 30 mann i alderen 17-26. De håper å trekke veksel på, og kanskje spillere fra, gamle satsinger i henholdsvis Hamar og Lillehammer (hvor laget Lillehammer Wolfpack eksisterte i noen år på 1990-tallet). Som Ken Roger Olsen skriver til oss:

Brumunddal er ikke ett stort sted selv men med kort avstand til Lillehammer og Hamar har vi et gørbra grunnlag for rekruttering!! Jeg skjønner spørsmålet men ikke glemm at det er 120.000 som bor i nedslagsfeltet våres!

Dette som svar på vårt spørsmål om hvor spillerne kommer fra. Ken Roger legger til at de ser for seg å starte med seniorlag i 2.divisjon 2016, etter å først bli registrert som idrettslag senere i år. Foreløpig har de ikke vært i kontakt med amerikansk fotball-forbundet.

Derimot har de jobbet med navn på laget, og en av grunnene til at Olsen kontaktet oss er et ønske om å få hjelp til å avgjøre navnet! Innad i den nystartede klubben er de enige om en tematikk rundt navnet, og den kan vi presentere ved hjelp av et illustrasjonsfoto:

sasquatch-football

Vi stilte spørsmål til hvorfor det ble Bigfoot/Sasquatch/Yeti eller hva det nå enn er, som utgangspunkt for navnevalget, og til det kunne Ken Roger Olsen fortelle oss at bakgrunnen tildels er Brumunddals plassering i et innlandsområde med mye skog i nærheten, det faktum at intet norsk lag har noe tilsvarende som sin logo/sitt navn, og sist men ikke minst at Ken Roger selv var på utveksling på nettopp Big Foot High School i Walworth, Wisconsin. Skolens fotball-lag ble forøvrig delstatsmestere det året Ken Roger var på utveksling. Der heter riktignok fotball-laget Chiefs, men det mener Olsen at kan bli et lite fengende navn i Brumunddal, i tillegg til at det -som han sier- ikke har noen tilknytning til Norge.

Brumunddal-laget har også funnet frem en rekke navneforslag, men vil heller ha hjelp av football-Norge til å avgjøre hvilket som blir best, snarere enn å fortsette å diskutere internt. De har rett og slett ikke greid å bli enige, og lar det hele bli avgjort via avstemning i denne saken! Derfor ber vi deg om å gi din stemme her:

[yop_poll id=»30″]

 

En ting er Olsen og hans Brumunddal-lag sikre på, og det er at de skal jobbe for å få Jack Link’s som sponsor:

 

Produktene kan allerede kjøpes på Narvesen i Brumunddal kan Ken Roger fortelle, og han har kontaktet Jack Link’s med tanke på økonomisk støtte, foreløpig uten respons.

Det skal bli spennende å følge det nye laget i tiden som kommer. Ken Roger Olsen sier til oss at de allerede har god dialog med flere aktører om transport (Toten Transport), lån av klubblokaler (Amcar Brumunddal) og ikke minst bane for trening og etterhvert hjemmekamper (Sveum Idrettspark, Brumunddal Fotball).

Vi ønsker det nye laget lykke til, og gleder oss til å se dem både på nett, hvor det foreløpig ikke eksisterer hverken noen facebook- eller webside, og på banen. Vi antar at en facebook/webside dukker opp i etterkant av navnevalget, så her er det bare å avgi din stemme snarest mulig!

Hvordan seiersdansen blir er det ihvertfall ingen tvil om:

Messing with Sasquatch - Football Dance

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x