Er du klar for Major League Football?

Major League Football FB-cover 3

Du leste riktig. Ikke Major League Baseball eller Major League Soccer. Våren 2016 kommer Major League Football (MLFB). Hva er så det? Det tar vi en tidlig kikk på i denne artikkelen.

I mange år har det med ujevne mellomrom dukket opp nye profesjonelle ligaer som enten ønsker å konkurrere med NFL, eller å være nivået under NFL. MFLB føyer seg inn i rekken av ligaer som sikter seg inn på det sistnevnte.

Major League Football - pressekonferansen 5juni 2015
Piknik eller pressekonferanse? Pressekonferanse

Ligaen, som allerede har avholdt en god del tryouts for potensielle spillere, ble lansert tidligere i år via en pressekonferanse 5.juni etter -visstnok- 7 år med planlegging. Organisasjonens hovedkontor er i Bradenton, Florida. Ut fra bilder fra pressekonferansen så det ut som om det dukket opp enkelte journalister, men flesteparten av de som var tilstede var organisasjonens egne folk og deres ektefeller. Allikevel; organiseringen ser hakket bedre ut enn flere tilsvarende forsøk på oppstart som har foregått de siste årene.

 

Enkelte velkjente football-navn er også involvert: De fleste kjenner nok til den tidligere New York Jets-treneren Herm Edwards, eller NFL-receiveren Wes Chandler. Det navnet som imidlertid er verdt å merke seg, er tidligere Chicago Bears general manager Jerry Vainisi, som er MLFB sin øverste direktør. Vainisi har også en par andre viktige punkt på CVen; han var vise-president hos Detroit Lions og den som i sin tid sørget for å drafte Barry Sanders, og han var lederen for World League of American Football (WLAF) -det de fleste i dag kjenner som NFL Europe- når den ligaen ble etablert.

Major League Football FB-cover 2

De fleste slike forsøk på oppstart greier å trekke med seg et par NFL-navn som i utgangspunktet er perifere i det faktiske arbeidet med ligaen. Vainisi er imidlertid et navn med erfaring fra organisering av amerikansk fotball på høyt nivå, og han er i tillegg sentral i MLFB sitt forsøk på det samme. Akkurat det er bemerkelsesverdig. Nå er det riktignok lenge siden Vainisi var involvert i NFL; vi skal faktisk hele 20 år tilbake i tid siden han hadde en viktig rolle der, men med mindre han har blitt helt tullerusk på sine eldre dager, så vil vi tro han kan bidra med en del sunne valg for nykommerne.

Major League Football - tryout lineup
Det er mange som jager drømmen! Fra en MLFB-tryout

Allikevel; MLFB har mye å bevise. De har gjennomført noen tryouts, de har mekket opp et kontor som har fått ligaens logo som dekor, de har avholdt en pressekonferanse, og de har som gud og hvermann skaffet seg facebook-side, Instagram-konto, Twitter-konto, webside og alt det andre av online tilstedeværelse som følger med.

Det store spørsmålet er om de greier å etablere seg på banen. Mange håpefulle spillere, en god del av dem med solid fotball-bakgrunn sett med norske øyne, har prøvd seg på MLFB sine tryouts.

Ekstern artikkel: Major League Football keeps the dream alive

Er dette nok et drømmeslott som vil skuffe gutta som bare nesten er gode nok for NFL, eller kan det hele bli noe reelt? Det skal bli spennende å se, og det er ikke mange månedene til vi får klare indikasjoner på hvilken vei det bærer. Ligaen har draft i januar, og vi antar at lagene som skal delta er etablert innen det. Foreløpige indikasjoner er at det kan bli lag i følgende byer:

  • Orlando, Florida
  • Birmingham, Alabama
  • Norfolk, Virginia
  • Akron, Ohio
  • Oklahoma City, Oklahoma
  • Eugene, Oregon
  • Little Rock, Arkansas

Dette er alle markeder hvor det ikke er NFL-lag, som har en region med solid befolkningstall, og med en geografisk spredning som dekker en god porsjon av USA. Vi noterer oss at laget i Eugene vil få en god del større reisekostnader enn samtlige av motstanderne. Vel; vi får se; MLFB har indikert at de skal ha 10 lag. Det er 7 byer ovenfor…

 

Ligaen tenker å ha kickoff på våren neste år. At alt som foreligger av informasjon om hvor det blir lag er en liste over «current letters of intent» som tilsvarer det du ser av byer ovenfor, er bekymringsverdig. Med kun 3-5 måneder til lagene skal spille mot hverandre, begynner det virkelig å haste med å få markedsført det hele via faktiske lag. En tabbe mange ligaer har gjort før MLFB, er nettopp å spare lanseringen av lag til i siste liten, med den følge av man ikke får gjort lokal markedsføring, etablert navnet på laget, og synliggjort seg i den perioden hvor billettkjøp som ikke er tilfeldig og av «hva skal vi gjøre i dag? La oss ta en kikk på det nye laget i en liga vi knapt har hørt om»-slaget, gjøres.

Om man ikke har sterke økonomiske muskler som kan tåle minst et par sesonger med tap på inntektssiden for alle lagenes del, så er man i våre øyne allerede ganske skjevt ute. Da skal det bli spennende å se om Jerry Vainisi og hans menn sørger for å få dette skipet til å flyte, publikum til å strømme til, og rundt tusen unge menn til å få en arena hvor drømmen om proff-spill kan leve videre på. Vi skal følge spent med!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x