Håvard «Kickalicious» Rugland tatt ut på landslaget!

Havard_Rugland

Når Norges landslag reiser til Russland i oktober for å spille EM-kvalifisering, så er det med en ny kicker i stallen. Han heter Håvard Rugland, og er paradoksalt nok en av de klart minst erfarne i troppen samtidig som han er den klart mest kjente spilleren.

For noen er det ordet Kickalicious snarere enn navnet Rugland som vekker hukommelsen best. Nå skal han altså i aksjon for sitt eget land, når Norge spiller mot Russland i St.Petersburg 10.oktober. Vinneren av kampen går videre til B-EM neste år.

Når landslaget hadde uttak for et par helger siden, stilte også Kickalicious opp for å se om han var god nok. Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at en som var i konkurranse om kicker-plassen hos Detroit Lions, viste seg å være god nok til å representere Norge i amerikansk fotball, og det ble da også utfallet når landslagstroppen til Russland-troppen ble endelig annonsert i går kveld.

Om han er en av de minst erfarne i troppen, så er det samtidig klart at ingen av de andre kan matche Håvard Rugland sin NFL-tilknyttede erfaring – den kan trolig sies å ha en viss tyngde når det gjelder nivå på både treningsopplegg, trenere, lagkamerater og ikke minst motstand.

Havard Rugland kicking field goal - Detroit Lions vs New York Jets Preseason

Nå er det en stund siden Detroit Lions-eventyret, men Håvard Rugland har holdt seg i aktivitet, inklusive en tur til USA for å prøve lykken så seint som i vår.

Det skal bli interessant å se om dette også fører til at Rugland blir å finne innen norsk amerikansk fotball utover bare landslaget i fremtiden. Det har vært et klart krav om deltakelse på klubblag for å være med på landslaget, noe som tilsynelatende har blitt fraveket i noen få tilfeller. På den norske rosteren står Håvard Rugland oppført som spiller for Eidsvoll 1814s.

Landslagets kicker inntil nylig var Kjell Lorentzen, som dessverre er langtidsskadet, og dermed ikke aktuell for Russland-kampen.

Oversikten over hvem som er tatt ut i den norske troppen finner du her. Det er en god del endringer fra troppen som stilte mot Luther College i mai; oversikt over troppen slik den var da, finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x