Kan en norsk QB ende opp med å bli draftet nå i 2017?

NFL-draften for 2017 er godt i gang, og i natt ble de største navnene draftet når sirkuset startet. Men: Det skal draftes et par dager til, og blant de aktuelle til å ende opp som draftvalg finner vi også en QB med sterk tilknytning til Norge!

Han heter Alek Torgersen, og har norsk far fra Drammen i tillegg til at han selv er norsk statsborger. Med flere nære slektninger (f.eks. en tante som bor i nettopp Drammen) boende i Norge har han vært her i landet flere ganger, selv om oppveksten har vært i California. Definisjonen vår av norsk er nok derfor noe vid her om man tenker på idretten i Norge, men Torgersens knytninger til Norge gjør ham mer til «vår» enn de fleste andre draftprospekter, og han er altså som nevnt norsk statsborger. På college har han spilt for Penn i NCAA FCS, hvor han har gjort sine saker meget bra. Det er da også derfor han har blitt dratt frem når spørsmålet om «den neste Carson Wentz» har dukket opp mens draft-ekspertene ser på de aller beste QBene fra NCAA FCS-nivået.

Alek Torgersen på besøk i Drammen. Foto: Privat

Den 188 centimeter høye og 104 kilo tunge Torgersen har grei størrelse for posisjonen i NFL, og har vist egenskaper som gjør at han vurderes som et talent som minimum kommer til å bli hentet inn til treningsleir av et NFL-lag som såkalt undraftet rookie. Muligheten er også tilstede for at han blir valgt i en av de siste rundene i draften. Du kan bli bedre kjent med hva han står for på banen her:

Alek Torgersen II "The Underdog" II Official 2016 Highlights

 

Det er ingen tvil om at Alek Torgersen har en virkelig stor utfordring foran seg om han skal ende opp i spillerstallen til et NFL lag når man kommer så langt som til 53 manns-lista. Samtidig har han gjort en del for å overbevise talentspeiderne om at han har det som trengs. Etter en solid karriere hvor han var startende QB hos Penn 3 sesonger, gjorde han en bra figur under East-West Shrine game, en all-star kamp hvor mange håpefulle draftprospekter viser seg frem. Hos Penn var han altså starter i 3 sesonger. 2 av dem endte med Ivy League-mesterskap, og han var førstevalg som all-conference to av sesongene. Med 67% completions siste sesongen, 17 TDs på kast, 8 på løp, og kun 4 interceptions, har han gjort en del som vekket NFL-lagenes interesse. Han ble riktignok ikke invitert til NFL scouting combine, men under sin egen Pro Day fikk han vist seg frem for 17 NFL-lag som hadde sendt representanter for å overvære seansen.

FBGP's 2017 Penn Quakers Pro Day Interview - Alek Torgersen

 

QBen med aner fra Buskerud kan utvilsomt kaste ballen, han kan løpe bra nok, og viser gode kvaliteter i forståelsen av spillet. Angrepet han har spilt i på college er ikke nødvendigvis det beste for å gå rett videre inn i et NFL-offense, men samtidig har han altså gått på Ivy League-skolen Penn og er ikke fortapt når det gjelder evnene til å studere seg frem til ny kunnskap. Alle slike ting er del av vurderingsgrunnlaget til et NFL-lag når de ser etter spillere, og Alek Torgersen stiller sterkt på svært mange områder. Evnen til å lære er en ting, men det som får speiderne til å sikle aller mest, er særdeles raske, harde og gode kast på korte og mellomlange pasningsruter. Der er Torgersen blant de aller beste i årets draft-klasse, og det er nok der hans aller største styrke som QB foreligger.

Alek Torgersen blir stort sett rangert som et sted mellom den tiende og femtende beste QBen i årets draft. Det kan holde til å bli draftet, men mer sannsynlig er det at han er en av de som kort tid etter draften mottar en telefon fra flere NFL-lag med forespørsel om å signere en kontrakt som ‘undrafted free agent’. Derfra går veien videre til rookie camp, mini camps og etterhvert treningsleir på sommeren. Som tidligere nevnt skal det nok godt gjøres om han sniker seg med helt inn på en 53-mannsroster, men muligheten er der. Om han overbeviser i løpet av de minuttene han får i forsesongskampene, så kan det skje. Practice squad er også en mulighet som kan holde drømmen om NFL i live selv om man ikke ender opp i den endelige spillerstallen, men det får tiden vise. Vi heier ihvertfall litt ekstra på vårt norske håp i årets draft: Alek Torgersen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x