Ny Linebacker til Lura: Møt Lyndell Gibson!

 

NCAA Football: Virginia at Virginia Tech

I 2014 var det Jonathan Evans Lura Bulls hentet inn som linebacker, i 2015 var det Enrique Williams. I 2016? Lyndell Gibson. Hvem er så han? Det får du en introduksjon til her i denne artikkelen!

Det er ikke små sko 180 cm høye og 100 kg tunge Lyndell Gibson skal fylle; både Jonathan Evans (Auburn, NCAA FBS) og Enrique Williams (South Alabama, NCAA FBS) viste seg å være svært solide spillere som hevet Bulls. Williams hadde såvidt vært innom europeisk amerikansk fotball året før via et opphold hos Warsaw Eagles i siste halvdel av deres 2014-sesong, mens Evans var helt ny i forhold til amerikansk fotball i Europa.

Det er Lyndell Gibson også. Gibson, som startet college-karrieren med to år hos Virginia Tech (NCAA FBS) for deretter å forflytte seg til Hampton University (NCAA FCS) for de to siste årene, har derimot spilt semi-pro i USA i 2015, hvor han var å finne på banen for Southern Virginia Raiders.

 

Gibson var riktignok freshman og sophomore i årene hos Virginia Tech, men rakk allikevel å starte 18 kamper som deres Middle Linebacker etter at han overtok plassen til Jake Johnson i siste halvdel av freshman-året.

Lyndell Gibson sine stats fra VT

Jake Johnson skiftet forøvrig skole til South Alabama i kjølvannet av den sesongen, og startet på linebacker der ved siden av mannen Gibson overtar for hos Lura; Enrique Williams.

Lyndell Gibson lå med andre ord godt an til en solid karriere hos Virginia Tech, men utenfor banen unngikk han ikke å havne i trøbbel, og utenomsportslige episoder førte til at han stod ovenfor en situasjon hvor han enten ville være suspendert hos Virginia Tech i 1 semester, eller måtte gå til en annen skole. Valget hans falt da på det sistnevnte, og for å ikke miste en sesong (som man må ved overgang til en skole på samme nivå) tok han steget ned til NCAA FCS og Hampton University.

Lyndell Gibson hos Hampton
Gibson hos Hampton University

Hos Hampton fortsatte Lyndell Gibson å gjøre det samme på banen som hos Virginia Tech, mens utenomsportslige problemer uteble. 191 taklinger ganske jevnt fordelt på junior og senior-året skulle det bli for Gibson. Hva han stod for på college finner du en del eksempler på her:

Lyndell Gibson VT/Hampton Highlights 2009-2012

 

Det skal bli interessant å se 25-årige Lyndell Gibson i den norske ligaen. Hans siste sesong på college var i 2012, og selv om han spilte for Southern Virginia Raiders så sent som for et halvt års tid siden, så vil vi tro det er noe rust som skal av. Det blir også litt andre medspillere. Riktignok er Ole Petter Ølberg, Eric Baden og Simon Bruset gode spillere, men vi tør påstå at flere ihvertfall kjenner til navn som Kam ChancellorJason Worilds og Kyle Fuller.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x