Studentlekene over for denne gang: Vinner kåret!

Domers
Nidaros Domers: Gull i Student-NM 2015. Foto: Mikkel Walle

I går gikk Bronsefinalen og Finalen i Studentlekene 2015 sin amerikansk fotball-turnering. Skjønt; Bronsefinalen ble vel ikke akkurat noe severdig oppgjør – i motsetning til Finalen.

Til slutt var det NTNUI Nidaros Domers som gikk seirende ut av en spennende duell mellom to verdige finalister.

Før den tid var det imidlertid duket for Bronsefinalen mellom BI Cleavers fra Trondheim og UiSi Team Hytech fra Stavanger. Noen kamp skulle det imidlertid ikke bli. Stavanger-laget, som hadde vist god oppadstigende form når de tapte semi-finalen knapt for NHHI Amerikansk Fotball​, kastet inn håndkleet allerede før start.

Årsaken som ble oppgitt var skadesituasjonen i laget. Vi ønsker dem god bedring, og konstanterer at BI Cleavers ble tilkjent seieren med 14-0. Vi rapporterte først 30-0 på vår facebook-side, da det er seieren man blir tilkjent ved walk-over i ordinært seriespill i Norge, men dette er altså 14-0 i norsk college-fotball viser det seg.

At et lag skulle melde frafall i slutten av en slik turnering er symptomatisk: Det sier noe om seriøsitetsnivået slik det er nå, og samtidig sier det muligens noe om slike turneringsformat og en av farene ved dem. Nå spilles det riktignok ikke hele kamper i forstand av 4*15 eller 4*12 minutter, men et turneringsformat med 4-5 kamper på 3 dager får umiddelbart noen til å rynke på nesen. Samtidig; det kjøres årlig treningsleire på lagnivå som er minst like fysisk krevende.

NHHI Amerikansk Fotball Studentlekene 2015
NHHI Amerikansk Fotball: Solid innsats endte med sølv

Til finalen: Det var de to ubeseirede lagene i turneringen som skulle møtes, og forhåndsfavoritten NTNUI Nidaros Domers innfridde, dog ikke uten å møte kvalifisert motstand fra Bergens-laget NHHI Amerikansk Fotball​. 18-7 stod det når fløyta blåste for siste gang, og dermed er det Domers som kan titulere seg som student-Norgesmestere i 2015! Vi gratulerer!

Kommende uke kommer vi tilbake til turneringen, og da er det ingen ringere enn vår ferske skribent; Domers-spiller, Domers-hovedtrener (studentlaget) og organisator av turneringen, Edvin Jenssen, som gir deg et innblikk i hvordan det hele har vært!

For vår opprinnelige sak om Studentlekene 2015 og college-fotball i Norge, se her.

For vår sak om resultatene fra første dag av turneringen, se her.

For vår sak om resultatene fra andre dag av turneringen, se her.

Du finner også mer informasjon her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x