AFN All-Star 2014

av Bård Strøm

Da, endelig, er det på tide å presentere årets All-Star lag. Og for et lag det er! Hadde disse gutta vært på banen samtidig ville det vært et fyrverkeri av de sjeldne. Men for å holde på spenningen litt, la oss snakke om metoden for å komme fram til navnene vi er kommet fram til.

HVORDAN VI GIKK FRAM:

Vi visste at vi trengte et all-star lag, men for å sikre at utvelgelsen ikke ble alt for subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor gjorde vi følgende:

  1. Vi spurte alle trenerne på 1.divisjonslagene om hvem DE ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, to special teams og en coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag.
  2. Vi gikk gjennom alle spillere som er nevnt i «Etter runden», telte sammen antall stjerner og MVP-kåringer.
  3. Der det var kamp om plassene (og det var det en god del steder) gikk vi gjennom kampfilm på nytt så langt det lot seg gjøre. Vurderingene på dette nivået er naturlig nok subjektive, men vi har vektlagt god innsats i så mange kamper som mulig. Det vil si: En spiller som har spilt jevnt bra i flere kamper gjennom sesongen vil bli foretrukket fremfor noen som har stått fram i enkeltkamper, eller spilt et fåtalls kamper selv om prestasjonene deres har vært gode i de kampene de har spilt.

Med andre ord, sluttresultatet vi her er kommet frem til er summen av hva trenerne for ALLE 1.divisjonslagene mener er de beste spillerne, kombinert med det vi selv har sett. De som er plukket ut har god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på all-star laget. Når det er sagt, så er det en lang liste med navn som har gjort en imponerende innsats gjennom sesongen, men som vi likevel ikke fant plass til på laget.

Dette er med andre ord ALL-STAR LAGET FOR AFN 1ST DIVISION 2014!

 

OFFENSE:

Offense sine 11 utkårede er:

WR: Eric Ford, Oslo Vikings
WR: Petter Thorp, Vålerenga Trolls
SR: Arne August Skovseth Søgaard, Eidsvoll 1814s
LT: Ernst Andersen, Kristiansand Gladiators
LG: Jan-Henrik Bogen, Eidsvoll 1814s
C: Nicklas Haugen, Eidsvoll 1814s
RG: Lasse-Matti Nieminen, Kristiansand Gladiators
RT: Øystein Fosserud Hansen, Eidsvoll 1814s
QB: Dustin Hawke Willingham, Nidaros Domers
FB: Geir Kristian Hoel, Eidsvoll 1814s
TB: Kristin James, Eidsvoll 1814s

Dette angrepet ville vært i fyr og flamme. Landets beste left tackle, Ernst Andersen, ville beskyttet Dustin Hawke Willingham sin blindside i det han langet ballen nedover banen til en elusive Eric Ford eller Arne August Skovseth Søgaard, selv om possession-stilen til Petter Thorp nok er det Dustin er mest komfortabel med. Men først og fremst ville dette angrepet kontrollert ballen utmerket. Jan-Henrik Bogen kunne i kjent stil pullet rundt og dratt nytte av Lasse-Matti Nieminens evne til å åpne opp låvedører, der Geir Kristian Hoel kom stormende gjennom linjen foran en dansende Kristin James. Men Hoel ville vært noenlunde arbeidsledig, for linebackerne hadde Øystein Fosserud Hansen allerede plukket opp.

 

DEFENSE:

Defense sine 11 utkårede er:

DL: Ole Petter Ølberg, Lura Bulls
DL: Gøran Knutsen, Kristiansand Gladiators
DL: Tony Flaen, Kristiansand Gladiators
LB: Alan C. Femenias, Kristiansand Gladiators
LB: Riley Bowen, Eidsvoll 1814s
LB: Jonathan Evans, Lura Bulls
LB: Nicolay Falch Knutsen, Oslo Vikings
CB: Christian Andreassen, Lura Bulls
FS: Cody Smith, Kristiansand Gladiators
SS: Jorma Bailey, Lura Bulls
CB: Thomas Jansrud, Eidsvoll 1814s

Dette defenset ville kunnet hamlet opp med eget offense. Den defensive boksen er mildt talt sterk på runstopping. Spesielt Gøran Knutsen og Ole Petter Ølberg ville skapt problemer for enhver offensiv linje de møtte, mens Jonathan Evans og Riley Bowen ville vært nådeløse i å stoppe alt som krysset Line of Scrimmage. Skulle motstanderen velge å kaste ballen, vil defenset ha et formidabelt pass rush i Tony Flaen, samt to svært dyktige blitzere i Alan Femenias og Nicolay Falch Knutsen. Jokeren på disse pass rushene er strong safety Jorma Bailey som sniker seg ned mot linjen og bruker farten og listigheten til å nå QB før han visste Bailey ikke lenger var 10 yards dypt. Og skulle ballen bli kastet vil secondary evne å spille mann-mann, cover 3 eller cover 4 like godt. Thomas Jansrud og Christian Andreassen er dyktige mann mot mann, og flinke til å tvinge recevieren der de vil ha ham. Og når ballen først er i luften kan du være ganske sikker på at Cody Smith lukter hvor den vil lande….

 

SPECIAL TEAMS:

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

Kicker/Punter: Greg Kleidon, Eidsvoll 1814s

Kick returner: Kristin James, Eidsvoll 1814s

Det sier seg selv egentlig. Kleidon har erfaring fra øverste college nivå i å punte baller, og har tatt det med seg til Norge. Og Kristin James har en utrolig evne til å finne rom å returnere ballen i.

 

TRENER:

Geoff Buffum, Eidsvoll 1814s. Han har tapt en kamp på to år, og det var kampen der han valgte å spare spillerne sine. Han har fått enormt mye ut av Eidsvoll laget – tenk hva han kunne fått ut av disse spillerne her!

 

Med dette gratulerer vi så mye til alle på all-star laget. Vi kunne fyllt ut et dobbelt all-star lag med alle nominasjonene vi hadde, men noen måtte velges og vi er godt fornøyd med resultatet vi er kommet fram til.

Tusen takk for vilje og hjelp fra alle lagenes kontaktpunkter og deres trenere som har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere. Kåringen ville ikke vært mulig uten deres innsats!

AFN 1st Division All-Star 2014

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x