Super Bowl 2017 – samlet oversikt

Er du her i 2018? Dette er fjorårets artikkel. Den tilsvarende artikkelen for 2018 finner du her!

Dette innlegget samler nyttig informasjon knyttet til årets Super Bowl. Her vil du finne grunnleggende informasjon, samt linker til innlegg vi har hatt som gir mer utfyllende opplysninger om årets største amerikansk fotball-happening!

Saken utvides i dagene frem mot Super Bowl 51.

 

DEL 1: SUPER BOWL LI (51) I KORTE TREKK

En kort kamp-FAQ:

 • Hva er Super Bowl?
  Svar: Super Bowl er mesterskapsfinalen i verdens aller fremste liga innen amerikansk fotball, NFL. Super Bowl har ikke eksistert like lenge som ligaen, men siden slutten av 1960-tallet. Årets Super Bowl er den 51ste i rekken, og det er 50 år siden den første Super Bowl, som gikk 15.januar 1967.
 • Når og hvor finner Super Bowl 2017 sted?
  Svar: Kampen går 5.februar 2016 på NRG Stadium i Houston, Texas, på det som normalt er hjemmebanen til Houston Texans. Kampstart norsk tid er kl. 00:30 6.februar. Kampen er forventet å være ferdig ca. kl. 04:30 norsk tid.
 • Hvor kan jeg se kampen?
  Svar: Her har du flere muligheter. Om du ikke er så heldig at du har billetter til selve kampen, så er det fjernsyn eller internett som gjelder.
  Fjernsyn: Viasat 4. Sendingen begynner allerede kl. 22:30.
  Internett: NFL Game Pass. Hvis du ønsker å få med deg brorparten av de amerikanske reklamene er dette veien å gå!
 • Hvor kan jeg se kampen om jeg ikke vil sitte for meg selv?
  Svar: Mange steder i Norge arrangeres det egne Super Bowl-fester og arrangement hvor man kan møte andre fans og se det hele sammen med flere engasjerte enn det blir om man sitter i sin egen stue. Vi har laget en oversikt over disse arrangementene, og den oversikten finner du her.
 • Hvem har pauseshowet i år?
  Svar: I år er det Lady Gaga som står for halvtidsunderholdningen.

 

DEL 2: SPILLET AMERIKANSK FOTBALL

Amerikansk fotball er ganske ukjent for mange på vår side av Atlanterhavet. Det er få her som vokser opp med sporten eller har spilt den selv. Derfor kan det være greit å bli kjent med det grunnleggende rundt idretten amerikansk fotball. Det finner du her:

 

DEL 3: LAGENE OG VEIEN DERES TIL SUPER BOWL 51

I fjor (2015-16 sesongen) var det lagene vi hadde rangert som #1 (Carolina Panthers) og #5 (Denver Broncos) før sluttspillet som tok seg hele veien, og #5 vant hele sulamitten. I år er det #2 (New England Patriots) og #4 (Atlanta Falcons) som har bevist at de faktisk er #1 og #2 (eller #2 og #1 – alt ettersom resultatet i Super Bowl 51).

Før sesongstart tippet redaksjonen hvordan årets sesong skulle ende opp. Av de tre skribentene våre som deltok i tippingen, hadde samtlige New England Patriots som favoritt til å vinne sin divisjon, mens ingen tippet Atlanta Falcons som vinner av NFC South. Eyvin Sommerseth var den eneste som tippet et av finalelagene i Super Bowl, men til gjengjeld tippet han at New England Patriots kom til å tape for Seattle Seahawks. Det toget har gått, selv om muligheten for at Patriots taper fortsatt er tilstede – men da altså for Atlanta Falcons. Sjekk ut forhåndstipsene her!

Vi skal legge til at andre av våre skribenter tippet i podkasten, og der er det ihvertfall én som fortsatt kan få rett: Jarle Magnus Henriksen tippet at New England Patriots kom til å vinne Super Bowl 51. Så får vi se hva Atlanta Falcons kan gjøre med den spådommen… Du finner den aktuelle delen av podkasten fra 48:30 i denne sendingen:

Mot slutten av sesongen tok vi også et tilbakeblikk både på forhåndstipsene og status i NFL når vi var en drøy uke inn i desember, og det finner du i Amerikansk Fotball Podkast her:

Gjennom nesten hele grunnsesongen skreiv Jesper Hagen, med gjesteinnlegg fra Edvin Jenssen en gang eller to, rangeringer av NFL-lagene. Disse finner du ved å se på vår omfattende underside for NFL.

I tillegg har vi skrevet en gjennomgang av finalelagene nå like før det braker løs, og den gjennomgangen finner du her:

Redaksjonen vår har også tippet resultatet m.m. rett før kampstart, og det finner du her:

 

 

 

Atlanta Falcons

11 seiere, 5 tap i seriespillet 2016.
Scoret 540 poeng i serien; #1 av 32 lag i NFL
Sluppet inn 406 poeng i serien; #27 av 32

Hovedtrener: Dan Quinn, har ikke vunnet Super Bowl som hovedtrener før.
Mest kjente spillere: QB Matt Ryan, WR Julio Jones, OL Alex Mack, LB Vic Beasley

Lagets sesong 2015; oversikt hos Pro Football Reference.

Her har du vår svært omfattende forhåndsartikkel om Falcons før sesongstart, samt andre nyere artikler vi har skrevet om Atlanta Falcons:

 

 


New England Patriots

14 seiere, 2 tap i seriespillet 2016.
Scoret 441 poeng i serien; #3 av 32
Sluppet inn 250 poeng i serien; #1 av 32

Hovedtrener: Bill Belichick, har vunnet Super Bowl 4 ganger som hovedtrener.
Mest kjente spillere: QB Tom Brady, WR Julian Edelman, S Devin McCourty, K Stephen Gostkowski

Lagets sesong 2016; oversikt hos Pro Football Reference.

Her har du vår svært omfattende forhåndsartikkel om Patriots før sesongstart, samt andre nyere artikler vi har skrevet om New England Patriots:

 

Det er ikke så lenge siden Patriots vant Super Bowl: Da mot Seattle Seahawks

DEL 4: NFL og Super Bowl-historie

Noen av våre innlegg med dette som fokus:

 

DEL 5: Litt sånn attpåtil

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x