NM-finalen 2022: Oslo Vikings vs Eidsvoll 1814s

Klokken 15:00 er det avspark i årets NM-finale for senior, og her har du både vorspielet og festen i form av tekst- audio- og visuelt innhold!

Årets NM-finale er utrolig nok den første siden 2019; pandemien satte en stopper for 2020- og 2021-utgavene. Det betyr at når Oslo Vikings tok NM-gullet i 2019 så var det faktisk utgangspunktet for at de er regjerende Norgesmestere fortsatt! Det kan endre seg i dag, men da må Eidsvoll 1814s virkelig gi jernet. Det er ingen umulighet – de har gjort det før. 1814s har hele 9 NM-gull fra før av, og det er kun to lag som har flere; Vålerenga Trolls med sine 10 og Oslo Vikings med 13.

Det hører også med til historien at Vikings har vært i ufattelige 28 av de 34 NM-finalene som noensinne har vært arrangert. De har altså fortsatt tapt mer enn 50% av NM-finalene de har deltatt i. 6 av de tapene har kommet mot nettopp 1814s. Eidsvoll har på sin side tapt 9 NM-finaler, så de har vunnet nøyaktig 50% av de 18 finalene de har vært i hittil. Av tapene deres i NM-finaler har 6 kommet mot Oslo Vikings. I NM-finaler er det altså 6-6 i seier vs. tap mellom Oslo Vikings og Eidsvoll 1814s før dagens oppgjør!

Hva tror så de to lagene selv om dagens oppgjør? Og hva tror vi? Det hører du i den ferskeste utgaven av Amerikansk Fotball Podkast hvor vi har med oss både Oslo Vikings sin hovedtrener Derek Mann og Eidsvoll 1814s hovedtrener Jenny Widding!

Vi har fulgt lagene nøye gjennom hele høsten, og i vår Topp 10-ranking av Norske lag har det fra start til slutt (vel…nesten slutt: Det kommer en ranking etter NM-finalen også) vært dagens finalister på #1 og #2. Kampene gjenspeiler også dette, da det har vært forholdsvis jevnt mellom dem i det som generelt sett har vært en ujevn Eliteserie i år. Ferskeste utgave av rankingen finner du her:

Ellers kan det være verdt å nevne at mange av spillerne du ser i dagens oppgjør har en solid sjanse til å havne på All-Star laget som kåres om kort tid. Det er hovedtrenerne i Eliteserien som bidrar med sine stemmer rundt hvem som er seriens beste spillere, en kåring vi har gjort helt siden 2014 (og med et litt lengre perspektiv; første gang tilbake i 1999-2001 når vi som TNFJ.com kåret All-Norwegians, et All-Star lag på tvers av alle seniordivisjonene i Norge).

Spillere som #6 QB Jesber Johnsen, #5 WR Erik Ford og #58 OL Jonas B. Hagerup kan fort gjøre seg bemerket i angrepsspillet til Oslo Vikings, mens #4 QB Michael Hall, #88 WR/RB Tor Erik B. Stensjøen og #11 WR Arne August Skovseth Søgaard potensielt gjør seg bemerket for 1814s. I forsvar er særlig #92 Jørgen Alnæs og #25 Carl Berg spillere hos Eidsvoll som kan gjøre en forskjell i tillegg til at det kan være verdt å holde et ekstra øye med #17 LB Elias Aune, og for Oslo Vikings kan #1 DE William Sewell og #56 DE Thomas Holt Sundby være spillere vi ser gjøre store spill i dag. Det samme gjelder #23 DB Jacob Holten Ribert.

Både Johnsen, Ford, Hagerup, Hall, Stensjøen, Skovseth Søgaard og Alnæs er tidligere kåret til All-Star spillere, og det blir spennende å se om de kan forsterke det inntrykket i dagens kamp samt om de andre nevnte forsterker sitt kandidatur før årets All-Stars presenteres i nær fremtid!

Kampen livestreames, med sendestart kl. 14:45 og avspark som nevnt innledningsvis kl. 15:00. Om du ikke befinner deg på Frogner stadion for herligheten kan du altså få det med deg på nett, og livestreamen finner du her:

Eliteserien NM-FINALE | 15.10.22 | Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814's
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x