Norges Topp 10-ranking etter runde 8

Grunnspillet var over og semifinalene i Norgesmesterskapet var det vi kunne glede oss til på seniornivå i helgen som gikk. Det skulle vise seg å være en blandet fornøyelse!

Det er disse to lagene det handler om når NM skal avgjøres på Frogner stadion førstkommende helg! Foto: Max Emanuelson

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Semifinalene så på forhånd ikke ut til å kunne bli særlig spennende i år. Heldigvis ønsket Kristiansand Gladiators det annerledes, og gjorde et hederlig forsøk på Bøn hvor Eidsvoll 1814s fikk slite for å ta kontroll på kampen. Men: Kontroll fikk de, og når alt var sagt og gjort ble det en klar seier med 28-6 til hjemmelaget. Det stod 7-6 når vi begynte på 4.periode, med andre ord var det i siste quarter at hjemmelaget satte skapet på plass. I bunn og grunn er den type oppladning som var heldig for Eidsvoll å få før en NM-finale som potensielt kan bli jevn.

Den andre semifinalen mellom Oslo Vikings og Vålerenga Trolls var derimot som forventet. Nei, vent: Mye verre enn forventet. For å virkelig male bildet av hvor norsk amerikansk fotball som helhet står for øyeblikket ble ikke kampen engang spilt ferdig på normalt vis. Det stod 44-0 til Vikings ved halvtid, og andre halvdel av kampen bestod av et avspark, periodeskifte, og et ta-et-kne-spill. Dett var dett, og uansett om det ut fra et personell-perspektiv var riktig beslutning å avslutte slik, så er det en fallitt-erklæring av enorme dimensjoner for hvor vi nå står. Det skal bli deilig å glemme det i noen timer under NM-finalen, men det bør virkelig være en vekker for både forbund og klubber rundt rekrutteringsarbeidet og tilrettelegging av serier og aktivitet den kommende tiden.

1.divisjon: Denne serien er ferdigspilt for året.

2.divisjon: Denne serien er ferdigspilt for året.

Her er rankingen etter åttende runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Føyk nedover 2.divisjonstabellen etterhvert, bl.a. på grunn av walkover. Tar allikevel denne plassen over walkover-tyngede Åsane Seahawks, ikke minst på grunn av seier i den eneste kampen avgjort på banen mellom lagene i 2022.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Slo Tønsberg Raiders grundig tidlig i høst, før en runde juling servert fra Kolbotn Hunters. Deretter rammet walkover-spøkelset når Åsane ikke kom på besøk, og dett var dett for høsten 2022 i Raiders-verden!

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Kolbotn Hunters logo for bakgrunn

2.divisjon sitt sterkeste lag 2022: Slapp ikke inn poeng, og kun seiere i sekken når alt var sagt og gjort. Sterk sesong!

#7 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #7)

Nidaros Domers logo

Tapte på hjemmebane i siste hinder for året når Starfighters ble for sterke for et Domers-lag som allikevel ender over Lillestrøm på tabellen pga. to seiere tidligere i år. Dette er ikke tabellen; dette er rankingen, og den baserer seg mer på sist observerte form.

#6 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #6)

Må leve på den sterke borteseieren i Trondheim, for siste hjemmekamp gikk som det måtte gå når Olavs Menn ble langt for sterke. Igjen. Men 2023 da, kanskje?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Årets vinnere av 1.divisjon, og avsluttet det hele ganske så suverent med 40 mot smultring i siste seriekamp.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

En virkelig bekymringsfull avslutning på seniornivå i 2022. U17 og det faktum at klubben har lang tradisjon for å kjempe seg gjennom vanskeligheter for å komme ut positivt på andre siden gjør at det er lov å håpe på et 2023 som blir noe annet og bedre. Og Jordal. Ikke glem Jordal.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Gjorde et tappert forsøk som virkelig hadde en mulighet til å lykkes, men noen NM-finale ble det ikke i år. Strengt tatt en oppløftende avslutning på sesongen som i seg selv ikke var noen kjempesuksess – men kjenner vi denne gjengen rett har planleggingen for 2023 begynt for lengst!

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Fikk slite med både motstander og seg selv i store deler av semi-finalen, men viste klasseforskjellen i 4.periode. Nå venter i grunnen en ganske lik situasjon med motsatte fortegn, og spørsmålet er om 1814s erfarne, talentfulle og samtidig så smått aldrende mannskap kan stå for skrellen de selv stod i mot i semien!

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Kunne knapt dominert mer enn de har gjort i år, men vet samtidig at Eidsvoll 1814s utgjør en reell trussel på sitt beste, og om man kombinerer det med dårlig spill selv vil det kunne bli et -sett med Vikings øyne- uønsket utfall. Favoritter til å sikre enda et NM-gull, men jobben må gjøres først!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x