Livestream: Semifinale NM Vikings vs Trolls!

Klokka 15:30 er det avspark og 15:15 er det sendestart når de regjerende Norgesmesterne og landets #1 Oslo Vikings tar i mot #4 Vålerenga Trolls til semifinale i NM på lagenes felles hjemmebane!

Trolls kan glede seg til å flytte tilbake til Jordal, men enn så lenge har de fortsatt Frogner som et hjem de også. Det er imidlertid liten tvil om at det er Vikings som er favoritter på Frogner i dag. De har vært suverene i årets Eliteserie, og det eneste laget som har vært i nærheten av å gjøre det spennende mot dem er #2 Eidsvoll 1814s som spilte sin semifinale mot #3 Kristiansand Gladiators i går. Det endte med en klar seier til 1814s etter at mye av kampen var jevn. Det er med andre ord Eidsvollingene som venter i NM-finalen på det laget som vinner semifinalen i dag!

Hovedtrener Derek Mann hos Oslo Vikings har greid å holde sitt lag på et respektabelt nivå både pre- og post-pandemi, og til og med fått noen gamle travere til å finne veien til banen igjen. Nå i oktober er utfordringen å sikre nok et NM-gull; sist et annet lag enn Oslo Vikings tok det gjeveste trofeet innen amerikansk fotball på norsk jord var helt tilbake i 2015 når Rogalands-baserte Lura Bulls slo Eidsvoll 1814s 40-18 i finalen.

Vålerenga Trolls er en gammel storhet i norsk amerikansk fotball, og landets eldste klubb med sin bakgrunn tilbake til 1983. De vant også svært mange Norgesmesterskap de første par tiårene, men sist de var i en NM-finalen var i 2005 og sist de vant et NM var helt tilbake i 2003. I begge tilfellene var motstander Eidsvoll 1814s, som sammen med Trolls og Vikings utgjør «de tre store» hvis vi snakker norske klubber og NM-medaljer. De to Oslo-klubbene har i tillegg dominert det tilsvarende også i de forskjellige aldersbestemte klassene opp igjennom tidens løp.

I dagens oppgjør er altså Vikings skyhøye favoritter, og vi må helt tilbake til Asker Lynx sin sjokkseier over Oslo Trolls i 1991 for å finne en tilnærmet like stor semifinale-overraskelse som det ville vært hvis Vålerenga skulle finne på å ta seieren i dag. Om det skjer; ja det kan du se med selvsyn på dagens livestream! Livestreamen starter kl. 15:15, og du finner den her:

Eliteserien Semi-Finale | 09.10.22 | Oslo Vikings vs Vålerenga Trolls
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x