Super Bowl 2018 – samlet oversikt

Dette innlegget samler nyttig informasjon knyttet til årets Super Bowl. Her vil du finne grunnleggende informasjon, samt linker til innlegg vi har hatt som gir mer utfyllende opplysninger om årets største amerikansk fotball-happening!

DEL 1: SUPER BOWL LII (52) I KORTE TREKK

En kort kamp-FAQ:

 • Hva er Super Bowl?
  Svar: Super Bowl er mesterskapsfinalen i verdens aller fremste liga innen amerikansk fotball, NFL. Super Bowl har ikke eksistert like lenge som ligaen, men siden slutten av 1960-tallet. Årets Super Bowl er den 52dre i rekken, og det er 51 år siden den første Super Bowl, som gikk 15.januar 1967.
 • Når og hvor finner Super Bowl 2018 sted?
  Svar: Kampen går 4.februar 2017 på U.S. Bank Stadium i Minneapolis, Minnesota, på det som normalt er hjemmebanen til Minnesota Vikings. Kampstart norsk tid er kl. 00:30 5.februar. Kampen er forventet å være ferdig ca. kl. 04:30 norsk tid.
 • Hvor kan jeg se kampen?
  Svar: Her har du flere muligheter. Om du ikke er så heldig at du har billetter til selve kampen, så er det fjernsyn eller internett som gjelder.
  Fjernsyn: Viasat 4. Sendingen begynner allerede kl. 23:00.
  Internett: NFL Game Pass. Hvis du ønsker å få med deg brorparten av de amerikanske reklamene er dette veien å gå!
 • Hvor kan jeg se kampen om jeg ikke vil sitte for meg selv?
  Svar: Mange steder i Norge arrangeres det egne Super Bowl-fester og arrangement hvor man kan møte andre fans og se det hele sammen med flere engasjerte enn det blir om man sitter i sin egen stue. Vi har laget en oversikt over disse arrangementene, og den oversikten finner du her.
 • Hvem har pauseshowet i år?

  Good times!

  Svar: I år er det Justin Timberlake som står for halvtidsunderholdningen, for første gang siden han lagde en aldri så liten puritaner-skandale sist han var del av halvtidsshowet. Det var med Janet Jackson i 2004.

DEL 2: SPILLET AMERIKANSK FOTBALL

Amerikansk fotball er ganske ukjent for mange på vår side av Atlanterhavet. Det er få her som vokser opp med sporten eller har spilt den selv. Derfor kan det være greit å bli kjent med det grunnleggende rundt idretten amerikansk fotball. Det finner du her:

Fletcher Cox & co. er klare for Super Bowl 52! Foto: Eric Hartline

DEL 3: LAGENE OG VEIEN DERES TIL SUPER BOWL 52

I fjor (2016-17 sesongen) var det New England Patriots og Atlanta Falcons som tok seg hele veien til Super Bowl og stod for en av tidenes aller beste finaler – om ikke den beste. I år er det nok en gang New England Patriots på den ene banehalvdelen, mens Philadelphia Eagles til overraskelse for mange også har kommet seg hele veien til den gjeveste kampen av dem alle. Vi sier til overraskelse for mange primært fordi det neppe er noen som ikke har redigert forhåndstipsene sine for sesongen som hadde tippet Eagles i Super Bowl før sesongen tok til – definitivt inkludert oss!

Før sesongstart tippet redaksjonen hvordan årets sesong skulle ende opp. Av de fem skribentene våre som deltok i tippingen tippet 4 av 5 at New England Patriots skulle ende opp i AFC Championship, og 3 av de 4 at Patriots ville vinne den kampen og gå til Super Bowl 52. Ingen av oss tippet at Philadelphia Eagles skulle ende opp i NFC Championship, og dermed var det heller ingen som tippet dem inn i Super Bowl. Av de 3 som tippet at New England Patriots skulle ende opp i Super Bowl 52, trodde 2 at New England Patriots skulle vinne kampen vi nå lader opp til. De 2 som potensielt kan få rett i sine spådommer når årets Super Bowl er omme, er Patrick Hamnøy og Jørgen B. Hoff – de har en ekstra grunn til å heie på Patriots under søndagens kamp 😉

Sjekk ut forhåndstipsene her!

I tillegg til forhåndstipsene gitt ovenfor publiserte vi også en svært omfattende gjennomgang av alle NFL-lagene i et Preview-magasin før sesongstart. Den finner du her. Vi hadde også en livestream-sending noen få dager før sesongstart hvor vi både gikk igjennom forhåndstipsene for alle divisjonene, og samtidig ga noen spådommer for sluttspillet der også. Den sendingen finner du et opptak av her:

Amerikansk Fotball NFL Kickoff 2017 liveshow!

Som om ikke det var nok, så har vi to podkaster tilknyttet Amerikansk Fotball, hvorav en -Pickpreik- har et klart NFL-fokus og har fulgt sesongen tett og godt hele høsten og nå inn mot Super Bowl. Også der er det forhåndstips for sluttspillet, og da naturligvis mer oppdatert og kvalifiserte enn forhåndstips gitt i september 😉 Sjekk ut Pickpreik-podkasten med tips for sluttspillet her:

Som om ikke det var nok, så slapp Pickpreik-redaksjonen en Super Bowl-spesial hvor de både har med seg Asbjørn Slettemark på laget og i tillegg har flere intervjuer med NFL-stjerner, og den finner du her:

Philadelphia Eagles

13 seiere, 3 tap i seriespillet 2017.
Scoret 457 poeng i serien; #3 av 32 lag i NFL
Sluppet inn 295 poeng i serien; #4 av 32

Hovedtrener: Doug Pederson, har ikke vunnet Super Bowl som hovedtrener før.
Mest kjente spillere: QB Carson Wentz, QB Nick Foles, OL Lane Johnson, DT Fletcher Cox

Lagets sesong 2017; oversikt hos Pro Football Reference.

Her har du vår svært omfattende forhåndsartikkel om Eagles før sesongstart hvor vi forøvrig bommet så det jomet etter når det gjaldt hvordan det skulle gå i år, samt et utvalg andre artikler vi har skrevet om Philadelphia Eagles:


New England Patriots

13 seiere, 3 tap i seriespillet 2017.
Scoret 458 poeng i serien; #2 av 32
Sluppet inn 296 poeng i serien; #5 av 32

Hovedtrener: Bill Belichick, har vunnet Super Bowl 5 ganger som hovedtrener.
Mest kjente spillere: QB Tom Brady, TE Rob Gronkowski, S Devin McCourty, K Stephen Gostkowski

Lagets sesong 2017; oversikt hos Pro Football Reference.

Her har du vår svært omfattende forhåndsartikkel om Patriots før sesongstart, samt et utvalg andre artikler vi har skrevet om New England Patriots:

Mestvinnende? Check! Mest smilende? Nja.

DEL 4: NFL og Super Bowl-historie

Noen av våre innlegg med dette som fokus:

DEL 5: Litt sånn attpåtil

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x