Norges Topp 10-ranking etter runde 4

Mens runde 3 inneholdt en rekke jevne kamper returnerte vi denne runden til utklassing på måltavla i samtlige seniorserier. Rankingen blir denne gang i stor grad en transportetappe, men vi har skrevet en del om både runden og lagene allikevel – og ser frem til runde 5!

OV-fansen kan fortsette å juble for #1 på rankingen! Foto: Max Emanuelson

Først noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Gladiators tok i mot Oslo Vikings, og det var ikke mange som på forhånd hadde troen på Kristiansand-seier i dette oppgjøret. Det startet da også med en kickoff retur av Erik Ford til touchdown midt i fleisen for sørlendingene, og ble fort veldig, veldig ujevnt. Et hederlig comeback-forsøk mot halvtid når WR Erlend Lien som vanlig scorte litt skulle ikke bli nok: Vikings holdt avstanden og tok bussen hjem med 17-44 som sluttresultat i sin favør.

Selv om Vikings var i Julius-byen var det kamp i Tigerstadens arnested for amerikansk fotball de siste årene: Eidsvoll 1814s tok turen for å møte hjemmelaget Vålerenga Trolls på Frogner stadion. Vålerenga hadde tatt det finurlige grepet med å plassere atletiske Mads Hilton på QB i andres skadefravær, og objektivt sett var ikke det noe dumt trekk. Det skulle imidlertid bli så altfor, altfor lite mot et 1814s som utover i kampen fikk grep på et Trolls som innledningsvis holdt følge sånn noenlunde. Sluttresultatet 3-42 ser ikke vakkert ut, men er samtidig kanskje et bevis for at Eidsvoll har arsenalet som skal til for å gi Oslo Vikings en spennende kamp en eller annen gang. Kanskje allerede senere i år?

1.divisjon: Om noen år når forbundet har rotet bort grunnlagsdataene og kommunikasjonen som viser at det faktisk fant sted en kamp så kommer helgens 1.divisjonsresultat til å bli misforstått som walkover. Det er ulempen med å dra til Olavs Menn og tape 35-0 slik Lillestrøm Starfighters gjorde i helgen. Men Starfighters var vitterlig tilstede og fikk kjenne på Sarpingenes vrede. Lillestrøm gjorde seg ikke helt bort, men greide allikevel ikke å finne ut av 1.divisjons suverent beste lag.

2.divisjon: Åsane Seahawks tok i mot Gjøvik Swans i Bergen, og bortelaget slapp både busstur og tap når det ble walkover-seier med 0-35. Nå gjenstår en runde av 2.divisjon hvor en ny walkover-seier venter, denne gang til Tønsberg Raiders hjemme mot Åsane.

Vi trenger virkelig økt vekst i bredden i Norge, noe årets 2.divisjon (og juniorserier, forøvrig) viser til gangs. I den nyeste utgave av Amerikansk Fotball Podkast er mye av tiden viet til nettopp diskusjon om hvordan den bredden kan skapes:

Her er rankingen etter fjerde runde høsten 2022:

#10 – Gjøvik Swans
(Plassering forrige ranking: #10)

Er på 2.plass i 2.divisjon 2022 på tross av at deres siste seier var 11.juni. 2 seiere har kommet på banen, 2 seiere har vært walkover, og de 2 tapene har vært klokkeklare tap for henholdsvis Kolbotn Hunters og Tønsberg Raiders.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Passerer Gjøvik Swans også på tabellen når de kommende helg tar en 35-0 walkover seier over Seahawks. Det blir en litt for kjip revansj mot Åsane, laget Tønsberg tapte 23-0 for i Bergen i årets første seriekamp. Raiders kan i det minste fortsette et godt fokus på juniorvirksomhet og skolerekruttering den kommende tiden, og så får vi se om det bærer frukter på seniornivå i kommende år!

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering forrige ranking: #8)

Er Kolbotn sterkere enn 1.divisjonslaget Lillestrøm Starfighters? Det er virkelig oppe til vurdering rankingmessig når #7 på rankingen fortsatt ikke har noen seiere i årets 1.divisjon; de neste rundene vil bidra til å avgjøre kampen om #7 selv om Hunters ikke spiller flere kamper i år.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Feid av banen av #5 Olavs Menn resultatmessig; mulig det ikke føltes så klart under alle kampens spill underveis, men «it is what it is». Har to kamper igjen i årets seriespill – mulighet til revansj mot både Domers og Olavs Menn i de kampene. Også mulighet til å falle ytterligere på rankingen om det skulle bli klare tap. Kanskje en privatkamp mot Hunters kunne vært noe på tampen av året?

#6 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #6)

Nidaros Domers logo

Har hvilt seg på mestringsfølelsen en runde, og nå skal den bli utfordret nede i Sarpsborg. Om forsvaret tar et durabelig steg opp og angrepsspillet sitter så det suser så kan jo en overraskende seier skje – men får Nidaros troen nok på det selv til at det blir en selvoppfyllende profeti?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

To kamper i årets seriespill igjen, to seiere med mindre vi får noen særdeles store sjokk… Lurer på om det er noen Sarpinger som lurer på hvordan de hadde gjort det i Eliteserien istedenfor Trolls? Noen ganger er det nok kjekkere å spekulere i hvordan det hadde gått enn å måtte gjøre det; får kose seg i 1.divisjon inntil videre.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Utspilt av bedre lag, det er rett og slett fasiten så langt. Skal ha for hederlige forsøk, og er tross alt blant landets bedre lag uansett. Heller tvilsomt om det kan bli seier mot Vikings kommende runde, men med Trolls-øyne er det lov å drømme om at alle er tilbake fra skader og at ting går Vålerengas vei når Glads kommer på besøk om et par uker!

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Er definitivt inne i en slags mellomsesong om vi sammenligner med hva Gladiators har prestert de senere årene. Har talent, men lagene over dem på rankingen har både mer talent og bedre sammensatte lag. Nå gjelder det å reise mannsterke til Oslo når bortekampen mot Trolls venter om et par uker, selv om en tøff bortekamp mot et stadig mer selvsikkert 1814s-lag venter først.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Knallsterk seier mot Trolls nå sist; kan de gjenta bedriften mot Kristiansand Gladiators på Bøn? Kan toppe formen med riktig matching frem til Vikings venter på Bøn 2.oktober, og har lov å håpe om at det blir mer spennende da enn lagenes forrige møte.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Deja vu.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x