Eliteserien All-Stars 2021

2020-sesongen forsvant med badevannet, og det er over 2 år siden vi kåret Eliteserien All-Stars 2019. 2021 ga oss endelig en seniorsesong igjen, om enn på en noe annerledes årstid enn vi er vant til. Nå er sesongen over, og vi kårer nok en gang årets lag i vår øverste divisjon i amerikansk fotball her i Norge. Her har du Eliteserien All-Stars 2021! 

Hvordan vi gikk fram:

For å sikre at utvelgelsen ikke ble altfor subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor spurte vi i år som tidligere år hovedtrenerne på Eliteserie-lagene om hvem de ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, 2 special teams og 1 coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag. Vi fikk inn stemmer fra tre av lagene (1814s, Gladiators og Vikings), og har derfor selv gått inn som proxy for den fjerde (Trolls).

Prosessen har vært noenlunde demokratisk hvor de med flest nominasjoner har fått sin plass. De gangene to eller flere spillere har hatt likt antall nominasjoner til en posisjon har vi latt stemmene til de tre trenerne som avga stemmer telle mer enn vår. Vi ville eventuelt gått inn for å avgjøre ved ytterligere tie breakers, men det har ikke vært nødvendig i år. En spiller kunne maksimalt få tre nominasjoner (fra de tre andre klubbene, ettersom det ikke er tillatt å nominere fra sin egen klubb. AmFotball.com har med andre ord ikke kunnet nominere spillere fra Trolls når vi gikk inn med vår stemme istedenfor deres hovedtrener). I år var det åtte spillere som ble nominert av alle de andre klubbene og dermed var garantert en plass på All-Star laget.

Selvskreven i 2021: WR Frederik Fjeldseth, Oslo Vikings. Foto: Henning Ringlund

For å gjenta oss selv; sluttresultatet vi har kommet frem til er summen av hva trenerne for Eliteserie-lagene mener er de beste spillerne. De som er plukket ut har derfor god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på All-Star laget. Det finnes naturlig nok flere spillere som har gjort det bra, men vi har ikke satt opp noen ‘honorable mentions’-liste: Kun de som er stemt frem til All-Star laget er å finne her. Det betyr også at det er noen som mangler og som fint kunne forsvart en plass på laget, men faktum er at de da ikke har fått like mange stemmer som de som har fått en plass.

Noen spillere kan være på litt uvante posisjoner kontra det de spiller på til vanlig. Et typisk eksempel vil kunne være en cornerback som er på safety. Slike justeringer skyldes i tilfelle at det har kommet flere stemmer på spesifikke spillere, og gjerne definert som ‘DB’ fremfor CB eller FS.

I noen tilfeller er spillere flyttet litt rundt til det som for dem er sekundære posisjoner; dette gjelder først og fremst når det er flere som har fått stemmer på samme posisjon hvor den ene spilleren kun er aktuell for én posisjon, mens den andre fint kan passe på begge/flere posisjoner.

Vi har unngått å ha spillere satt opp på begge sider av ballen; en spiller er på All-Star laget enten som offense, defense eller special teams. Dette skyldes at vi vil fremheve så mange spillere som mulig blant de 24 plassene på laget, og samtidig at vi vil ta hensyn til de stemmene som har kommet inn på en god måte.

Da gjenstår det bare å presentere årets utgave av ELITESERIEN ALL-STARS!

Offense:

Offense sine 11 utkårede er:

 • WR: Frederik Fjeldseth, Oslo Vikings
 • WR: Erlend Lien, Kristiansand Gladiators
 • WR: Stian Skøien Braaten, Eidsvoll 1814s
 • WB: Tor Erik B. Stensjøen, Eidsvoll 1814s
 • RB: Johannes Nilsson, Oslo Vikings
 • QB: Jesber Johnsen, Oslo Vikings
 • LT: Jonas B. Hagerup, Oslo Vikings
 • LG: David Beale, Kristiansand Gladiators
 • C: Trygve Langballe, Oslo Vikings
 • RG: Torgrim Nyland, Eidsvoll 1814s
 • RT: Christian Sæterhagen, Vålerenga Trolls

Spillere merket med fet skrift mottok samtlige tre nominasjoner som var mulig å få.

Formasjonsmessig valgte vi litt basert på det vi så av blanda drops i sesongen samt hvordan stemmene kom inn. Flere av spillerne kan åpenbart figurere på andre posisjoner enn de gjør i illustrasjonen og lista vår ovenfor. Stensjøen på Wingback er et klart eksempel på det.

Årets angrep har en ung og lovende spiller bak center. QB Jesber Johnsen spilte receiver en god porsjon av sesongen før han dukket opp på QB i de siste kampene og utvilsomt overbeviste. Han ender dermed på All-Star laget etter å ha vist at det å toppe formen til en siste sylskarp innsats sammen med receiver Frederik Fjeldseth lønner seg! Hele fire spillere fikk samtlige nominasjoner de kunne få; i tillegg til nevnte Fjeldseth var tre av dem på offensiv linje. Både Jonas B. Hagerup, Trygve Langballe og Christian Sæterhagen har vært på All-Star lag tidligere år, og gjør nå reprise av den bragden. Også Torgrim Nyland har flere ganger figurert på All-Star lag, så angrepet viser at det er erfaring fra norsk toppnivå i flere leire!

Det er også flere veteraner i denne oppstillingen som vi ikke tidligere har sett på All-Star laget, selv om de har vært markante spillere i en årrekke. Det gjelder eksempelvis 1814s-duoen Stian Skøien Braaten og Tor Erik B. Stensjøen. Johannes Nilsson har tidligere figurert blant Sveriges beste, og viste i årets sesong hvorfor det absolutt ikke er slik at man da faller i bakevja når man kommer til Norge.

Defense:

Defense sine 11 utkårede er:

 • DL: Joacim Eliassen, Eidsvoll 1814s
 • DL: Sven von der Lippe, Kristiansand Gladiators
 • DL: Vidar Gjermstad, Oslo Vikings
 • LB Atle Haaland, Vålerenga Trolls
 • LB: Michael Hall, Eidsvoll 1814s
 • LB: Olav L. Toftdahl, Oslo Vikings
 • LB: Christoffer B. Delgado, Vålerenga Trolls
 • DB: Eivind Rølles, Oslo Vikings
 • DB: Per Gaarden, Oslo Vikings
 • DB: Magnar Hansen, Kristiansand Gladiators
 • DB: Jonathan Olsen, Eidsvoll 1814s

Spillere merket med fet skrift mottok samtlige tre nominasjoner som var mulig å få.

Formasjonen her kunne fort vært både 4-3 og 4-2-5, men vi endte til slutt med en 3-4. Det er imidlertid symptomatisk både for spillermateriellet og utviklingen i sporten her til lands at mange spillere kan bekle forskjellige roller. Fire av spillerne her fikk alle stemmene de potensielt kunne fått. Dette gjelder Eidsvolls allestedsnærværende blekksprut av en spiller, Joacim Eliassen, samt de tre svært solide linebackerne Atle Haaland, Michael Hall og Olav Lahn Toftdahl hos henholdsvis Trolls, 1814s og Vikings. Trolls ender opp med å forsyne seg med hele to linebacker-posisjoner, men både nevnte Haaland og Christoffer B. Delgado er svært gode eksempler på det vi snakket om tidligere; spillere som kan bekle en lang rekke roller.

Vi noterer oss ellers at svært erfarne Sven von der Lippe kaprer en plass på All-Star laget for første gang i karrieren i dette comeback-året både for sporten og hans del. Mange av de andre spillerne her har vært All-Star en rekke ganger før, og både Vidar Gjermstad, Joacim Eliassen, Michael Hall og Per Gaarden var på laget sist vi kåret All-Stars i 2019. Også Eivind Rølles og Atle Haaland har vært All-Star tidligere, mens f.eks. Magnar Hansen og Jonathan Olsen følger von der Lippe i å kapre en plass for første gang!

Special Teams:

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

 • Kicker/Punter: Vegard Tysse, Oslo Vikings
 • Returner: Marlon Hylton, Kristiansand Gladiators

Oslo Vikings sin RB/K Vegard Tysse forsyner seg med kicker/punter-posisjonen på All-Star laget for andre gang i karrieren; han hadde den også i 2017. Marlon Hylton er et godt eksempel på en spiller som kunne figurert også i angrepet, hvor han fikk stemmer. På grunn av den totale kabalen, og definitivt det han leverte som returmann i løpet av sesongen, ble det imidlertid naturlig å plassere ham her. Også Hylton har tidligere vært på All-Star laget; han var oppført som WR i 2016.

Trener:

 • Kris Ceballos, Hovedtrener, Eidsvoll 1814s

I vår oppfordring til lagenes hovedtrenere om å sende inn nominasjoner presiserer vi at man for trenernominasjonen kan velge en hovedtrener, koordinator eller annen assistenttrener. Denne gang var det en hovedtrener som kapret plassen; ferske (som hovedtrener i Eliteserien; ikke fersk i sporten, og ikke som trener) Kris Ceballos tok roret hos Eidsvoll og stilte med et sterkt lag til sesongstart. På tross av mange utfordringer med både skader og suspensjoner sørget han sammen med sine for et slagkraftig lag også når det buttet i mot som verst, og det er tydelig at motstanderne respekterer det de opplevde at hovedtrener Ceballos fikk skapt!

Dette er andre gang en trener hos 1814s blir All-Star; første gang var daværende hovedtrener Geoff Buffum i 2014.

Vi gratulerer de 25 utnevnte med en plass på Eliteseriens All-Star lag 2021. Vi ønsker samtidig å si tusen takk for all vilje og hjelp fra hovedtrenerne Kris Ceballos, Leo Billgren og Derek Mann. De har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere og All-Star laget ville ikke vært mulig uten deres innsats. Tusen takk!

Tidligere årganger av Eliteserien All-Stars:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x