Eliteserien All-Stars 2019

Endelig er tiden inne. Vi har kommet til dagen vi avslører hvem som får plass på årets Eliteserien All-Star lag. Vi har gjennomført kåringen siden 2014, noe som gjør årets utgave til den sjette i rekken. Under presenterer vi de spillerne som i år har blitt kåret til de beste av de beste: Eliteserien All-Stars 2019! 

Hvordan vi gikk fram:

For å sikre at utvelgelsen ikke ble alt for subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor spurte vi i år som i fjor alle hovedtrenerne på Eliteserie-lagene om hvem de ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, 2 special teams og 1 coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag. Prosessen har vært noenlunde demokratisk hvor de med flest nominasjoner har fått sin plass. De gangene to eller flere spillere har hatt likt antall nominasjoner til en posisjon har vi tatt en avgjørelse utifra hvem vi mener har gjort det best sportslig i årets sesong. En spiller kunne maksimalt få fire nominasjoner (fra de fire andre klubbene, ettersom det ikke er tillatt å nominere fra sin egen klubb). I år var det fire spillere som ble nominert av alle de fire andre klubbene og dermed var garantert en plass på All-Star laget.

For å gjenta oss selv; sluttresultatet vi har kommet frem til er summen av hva trenerne for ALLE Eliteserie-lagene mener er de beste spillerne, kombinert med det vi selv har sett der det har vært nødvendig. De som er plukket ut har derfor god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på All-Star laget. Det finnes naturlig nok flere spillere som har gjort det bra, men vi har ikke satt opp noen ‘honorable mentions’-liste: Kun de som er stemt frem til All-Star laget er å finne her. Det betyr også at det er noen som mangler og som fint kunne forsvart en plass på laget, men faktum er at de da ikke har fått like mange stemmer som de som har fått en plass.

Fjorårets All-Star trener Scott Boer. Foto: JM Henriksen

Noen spillere kan være på litt uvante posisjoner kontra det de spiller på til vanlig. Et typisk eksempel vil kunne være en safety som er på cornerback. Slike justeringer skyldes i tilfelle at det har kommet flere stemmer på spesifikke spillere, og gjerne definert som ‘DB’ fremfor FS eller CB.

I noen tilfeller er spillere flyttet litt rundt til det som for dem er sekundære posisjoner; dette gjelder først og fremst når det er flere som har fått stemmer på samme posisjon hvor den ene spilleren kun er aktuell for én posisjon, mens den andre fint kan passe på begge/flere posisjoner.

Vi har unngått å ha spillere satt opp på begge sider av ballen; en spiller er på All-Star laget enten som offense, defense eller special teams. Dette skyldes at vi vil fremheve så mange spillere som mulig blant de 24 plassene på laget, og samtidig at vi vil ta hensyn til de stemmene som har kommet inn på en god måte.

Da gjenstår det bare å presentere årets utgave av ELITESERIEN ALL-STARS:

Offense:

WR Petter Thorp er på All-Star laget igjen; denne gangen for et nytt lag enn sist! Foto: Cecilie Hagen

Offense sine 11 utkårede er:

 • WR: Arne August Skovseth Søgaard, Eidsvoll 1814s
 • WR: Petter Thorp, Oslo Vikings
 • WR: Brage Harby, Vålerenga Trolls
 • FB: Jesper Haug Jørgensen, Oslo Vikings
 • RB: Joacim Junhov-Rindberg, Olavs Menn
 • QB: Dennis Isberg, Kristiansand Gladiators
 • LT: Gjermund Vigemyr, Kristiansand Gladiators
 • LG: Carl Peter Liholt, Olavs Menn
 • C: Trygve Langballe, Oslo Vikings
 • RG: Magnus Kinne, Oslo Vikings
 • RT: Magnus Moe, Eidsvoll 1814’s

Spillere merket med fet skrift mottok samtlige fire nominasjoner som var mulig å få.

Årets offense er ledet av Kristiansand Gladiators QB Dennis Isberg, som sammen med LT Gjermund Vigemyr markerer klubbens retur til All-Star laget hvor de har vært fraværende siden 2014. Av hans pasningsmottakere må vi spesielt trekke frem Eidsvollspiller Arne August Skovseth Søgaard. Han har fått en plass på All-Star laget for femte gang, og er den eneste i Norge som er femdobbel All-Star (fire ganger som Receiver/WB og en som returner).

Petter Thorp er også en gjenganger og er All-Star for tredje gang, men første gang for Oslo Vikings. De to forrige gangene, 2014 og 2017, var begge for Vålerenga Trolls.

Magnus Kinne og Jesper Haug Jørgensen er de eneste to spillerne som forsvarer plassen sin fra i fjor, mens Trygve Langballe gjenerobrer plassen han hadde i 2017.

Joacim Junhov-Rindberg og Carl Peter Liholt blir forøvrig historiske (sammen med en defensiv spiller som kommer under) som de første All-Star spillerne i Olavs Menns historie. Klubben er i sin første sesong i Eliteserien og har derfor ikke hatt mulighet til å ha All-Star spillere tidligere.

Defense:

Joacim Eliassen er en gjenganger på All-Star laget. Foto: Max Emanuelson

Defense sine 11 utkårede er:

 • DL: Vidar Gjermstad, Oslo Vikings
 • DL: Joacim Eliassen, Eidsvoll 1814’s
 • DL: Kasper Skjelbred Knudsen, Kristiansand Gladiators
 • DL: Petter Alexander Holth Langdalen, Oslo Vikings
 • LB Kim Erik Schaanning, Oslo Vikings
 • LB: Michael Hall, Eidsvoll 1814’s
 • LB: Kay Daniel Stokke Tobiassen, Kristiansand Gladiators
 • LB: Jørgen Sørå Gulbrandsen, Vålerenga Trolls
 • S: Thor Campe, Olavs Menn
 • CB: Sigurd Håkonsen Grov, Eidsvoll 1814’s
 • CB: Sergio Vizzuett, Oslo Vikings

Spillere merket med fet skrift mottok samtlige fire nominasjoner som var mulig å få.

På grunn av nominasjonene som kom inn i år ender vi opp med en noe -for tiden- utradisjonell 4-4 front. Den er ledet av Linebackerne Kay Daniel Stokke Tobiassen og Kim Erik Schaanning, som sammen med DL Vidar Gjermstad ble nominert av hovedtrenere fra alle fire motstanderlag. Hverken Tobiassen eller Gjermstad har vært All-Star spillere tidligere, mens Schaanning er det for fjerde gang (tredje gang på rad som LB. I 2016 var han All-Star K/P)

Nevnte Schaanning forsvarer samtidig All-Star plassen sin fra i fjor. Det gjør også LB Michael Hall og DL Joacim Eliassen.

Jørgen Sørå Gulbrandsen var forøvrig også på All-Star laget i fjor, men da som Runningback. Han mottok en stemme på RB også i år, men han fikk flere på defense.

Special Teams:

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

 • Kicker/Punter: Magnus Meyer, Oslo Vikings
 • Returner: Per Gaarden, Oslo Vikings

Oslo Vikings kapret begge Special Teams posisjonene i år. Magnus Meyer er All-Star for første gang og tar Kicker/Punter plassen, mens Per Gaarden tar plassen som returner. Gaarden var også All-Star i fjor, men da som Cornerback for Eidsvoll 1814’s.

Trener:

Foto: Henning Ringlund
 • Jesse Alderfer, Defensive Coordinator, Oslo Vikings

Som tidligere år var det flere gode forslag.  I vår oppfordring til lagenes hovedtrenere om å sende inn nominasjoner, presiserer vi at man for trenernominasjonen kan velge en hovedtrener, koordinator eller annen assistenttrener. At de som mottar mailen leser den, blir tydelig bevist når nominasjonene kommer på akkurat dette punktet. I år var det ingen hovedtrener som ble kåret All-Star, men Vikings Defensive Coordinator Jesse Alderfer.

Dette er faktisk tredje gang at Alderfer er trener for All-Star laget, og han er den eneste personen som har innehatt posisjonen mer enn en gang.

Avslutning:

Da gjenstår det bare å gratulere de 25 utnevnte med en plass på Eliteseriens All-Star lag 2019. Vi ønsker samtidig å si tusen takk for all vilje og hjelp fra årets hovedtrenere i Eliteserien: Derek Mann, Michael Hall, Leo Billgren, Le’von Warr og Travis Cornwell. De har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere og All-Star laget ville ikke vært mulig uten deres innsats. Tusen takk!

Tidligere årganger av Eliteserien All-Stars:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x