En tradisjon vi ikke har her hjemme: Pep rally

Pep rally 06

Pep rally – hørt om det? Opplevde du det på noen norsk ungdomsskole eller videregående skole? I de aller flestes tilfelle er nok svaret på det første njaei, og det andre et klart nei. Vårt hjemlige skolesystem setter ikke det å være et samfunn i miniatyr i fokus; det er ikke spesielt mye «school spirit», og definitivt ikke en kultur for skoleidrett, her i Norge.

I USA og tildels Kanada, stiller det seg annerledes. Både på middle school, high school og college finner man dette, og man finner pep rally som et av arrangementene som er med på å bygge en fellesskapsfølelse og stolthet over hvem man er som skole.

Pep rally 05

De fleste av oss kjenner det først og fremst fra en del filmer sett oppigjennom årene, mens enkelte har vært så heldige å være på utveksling og oppleve det i praksis. Noen har kanskje også opplevd spede forsøk på det samme andre steder i USA eller Kanada, men faktum er at det er på det Nord-Amerikanske kontinent tradisjonen står sterkt.

Hva består det så av? Wikipedia har en liten artikkel om emnet, og det står det blant annet:

A pep rally is a gathering of people, typically students of middle school, high school and college age, before a sports event. The purpose of such a gathering is to encourage school spirit and to support members of the team for which the rally is being thrown. The pep rallies are often very loud and have a lot of excitation to keep all the students excited for the upcoming game and to cheer on the team.

La oss ta et ganske tilfeldig valgt eksempel vi kom over mens vi kikket på kampfilmer fra high school her om dagen, og se hvordan det kan arte seg i praksis:

Toledo Central Catholic Pre State Football Pep Rally

.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x