Fra første runde i draften til…brannvesenet!

Danny Watkins-saken til MMQB

I 2011 draftet Philadelphia Eagles en linjemann med 23dje-valget i 1.runde. Han het Danny Watkins, og skulle vise seg å spille svært få kamper i NFL. Allerede etter 2013-sesongen var han ute av ligaen. Hva skjedde?

Dette skjedde ihvertfall aldri:

Watkins is the safest pick in the entire draft – the one player you can confidently say will be in the Pro Bowl in 2012. He’s the best guard on the board, and some NFL teams were looking at him as both a center and tackle
(kilde)

Danny Watkins var rett og slett ikke som alle andre. Et enormt fysisk talent, og meget solid kvalitet på prestasjonene på college – det stod Watkins for. Som om ikke det var nok, så var han utvilsomt en kjernekar med null problemer utenfor banen. Faktisk var han tvert i mot en mann med solid samfunnsinnsats utenfor banen; allerede som 16-åring var han frivillig brannmann!

Baylor Football: National Eye on Danny Watkins

 

Det som derimot skulle vise seg, var at nettopp denne innsatsen som brannmann skulle ryste Philadelphia Eagles som arbeidsgiver. Kanadiske Danny Watkins sitt hjerte var nemlig ikke i amerikansk fotball, men i å bekjempe branner. Millionlønninger og stjernestatus var på ingen måte det sentrale i Watkins sitt liv. Det er jo bra! Ja, det er jo det – men ikke for et lag som velger ham i første runde av draften, bare for å oppleve at han til og med blir tatt på fersken i å bekjempe branner sammen med elite-enheten til Philadelphia sitt brannvesen I SESONGEN!

Danny Watkins Rescue 1 Philly
Foto: Dan Clerico, NortheastBravest.com

Danny Watkins var en spesiell skrue på en måte som på mange måter setter ting i perspektiv, og er lett å respektere ham for selv om arbeidsgiveren hans utvilsomt ikke satte pris på at han gjorde en annen jobb midt i sesongen. Sports Illustrated sin football-relaterte side Monday Morning Quarterback har sett nærmere på hans historie, og deres grundige artikkel om det finner du her:

Finding Danny Watkins

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x