FXFL – ligaen som vil at NFL skal være pappa

WSJ - FXFL og deres forsøk på å bli farmerliga 20151020

Vi har tidligere omtalt den lille proff-ligaen FXFL, som begynte sitt liv på banen i fjor, og som er tilbake også i år. Målet deres virker å være å etablere seg som en slags farmerliga for NFL. De har analysert situasjonen, og mener at det finnes et marked som har vært øde etter at ligaer som USFL og NFL Europe forlot arenaen.

Fall Experimental Football League (FXFL) inneholdt kun 4 lag i fjor. I år er det enda snevrere, med kun 3 lag. De lagene er imidlertid stappet fulle av spillere som har snust på NFL, eller sågar vært midlertidige stjerner der – som Josh Freeman. Freeman åpnet forøvrig FXFL-karrieren svært ruskete, men har vist bedre takter siden.

Håpet til FXFL er at de skal kunne tilby en arena for de som snuser på NFL-rostere, men akkurat ikke når opp. I FXFL skal de få brynt seg mot motstandere av samme kaliber, i FXFL skal de få holdt seg i football-form, og i FXFL skal de få bygget seg opp mer kampfilm som NFL sine speidere og trenere kan evaluere.

Tanken er god nok den, men veien er lang og kronglete. Ikke minst er tilskuertallene nærmest fraværende, og det spørs hvor lenge ligaen kan holde koken uten NFLs offisielle velsignelse. Det sistnevnte, og dermed tilgangen til økonomiske midler av en annen verden, har de ikke. Enn så lenge overlever FXFL på enkelte sponsorater, en TV-avtale med ESPN, og -tipper vi- enkelte sentrale personers oppsparte midler.

Wall Street Journal har sett nærmere på FXFL og situasjonen, og deres artikkel finner du her: In it’s second season, the three-team FXFL is trying to cozy up to the NFL

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x