NFC Championship Game: Green Bay Packers @ Seattle Seahawks

Søndag klokka 21:05 norsk tid møtes Seattle Seahawks og Green Bay Packers for å avgjøre hvem som blir NFCs representant i årets Super Bowl. Her følger en presentasjon av de to lagene og hva man kan forvente fra denne toppkampen.

Green Bay Packers
Green Bay Packers kvalifiserte seg til sin første NFC Championship-finale på fire år da de slo Dallas Cowboys forrige helg. Den kampen blir først og fremst husket for sesongens mest omdiskuterte situasjon, da dommerne omgjorde Dez Bryants mottak til en incomplete pass. Mange kommentatorer og eksperter har hatt ulike meninger om situasjonen, men den mest utbredte oppfatningen er at dommerne gjorde rett i henhold til regelboka, og at Packers vant fortjent.

Det store spørsmålet foran kampen mot Cowboys var hvor hemmet Aaron Rodgers ville være av leggskaden han pådro seg i slutten av grunnspillet. Svaret viste seg å være «ikke så veldig» – Rodgers noterte seg for 24 pasninger på 35 forsøk, 316 yards, 3 touchdowns og ingen interceptions, med denne TD-pasningen til Richard Rodgers som det største høydepunktet:

Dette gjorde han til tross for at han ikke var 100 %. En av Rodgers’ største styrker som quarterback er evnen han har til å bevege seg – både bort fra fare i pocket og fremover på banen for å sanke yards. Det var tydelig at han var begrenset på dette området mot Cowboys, og Packers-fansen må håpe på at han har brukt uka godt og har kommet seg nærmere toppformen. En hjemmekamp mot Cowboys er vanskelig, men en bortekamp mot Seattle Seahawks er enda vanskeligere. Da trenger de en helt frisk QB.

Seattle Seahawks
De regjerende mestrene var akkurat så overlegne som forventet i kampen mot Carolina Panthers forrige helg. QB Russell Wilson viste seg nok en gang som den fantastiske spilleren vi vet at han er, og ved flere anledninger slo han til med perfekt utførte presisjonspasninger på 3rd down. Kampens stjernespiller må sies å ha vært strong safety Kam Chancellor, som blant annet scoret NFL-karrierens første touchdown etter en interception og et 89 yard langt løp. Han sto også for helgens morsomste situasjon, da han to ganger hoppet over angrepslinja til Panthers for å blokkere et field goal-forsøk.

Chancellor er en del av Seahawks-forsvarets beryktede secondary, som har fått (eller gitt seg selv) tilnavnet «Legion of Boom». Sammen med blant annet safety Earl Thomas og cornerbackene Byron Maxwell og Richard «I’m better at life than you» Sherman, gjør han at Seattle har et helt eksepsjonelt pasningsforsvar. Det skal sies at de ikke har møtt en quarterback i eliteklassen siden tapet mot Tony Romo og Cowboys i uke 6 i grunnspillet, men likevel er det ekstremt imponerende hvordan Seahawks har snøret igjen forsvaret den siste tiden. I løpet av de 7 siste rundene i grunnspillet lot de motstanderen score tosifret antall poeng kun én gang. 17 tillatte poeng mot Panthers var et lite steg ned i så måte, men vi forventer at Seahawks-forsvaret vil være tilbake i toppslag når de møter Packers på søndag.

Kampen i Regular Season Week 1
Packers og Seahawks møttes faktisk i sesongens aller første kamp, også den gangen på CenturyLink Field. Den gangen tok hjemmelaget en knusende overlegen 36-16 seier. Etter kampen fikk Aaron Rodgers kritikk for å ha unngått å kaste ballen mot Richard Shermans side av banen. Med den litt klisjéaktige uttalelsen «I plan to throw it to the open guy» har Rodgers antydet at han ikke vil gjøre noe bevisst forsøk på å unngå Sherman denne gangen.

I det første møtet var Marshawn Lynch en av de viktigste spillerne, med 110 rushing yards og to touchdowns. Som vi tidligere har omtalt, har Packers forbedret sitt rushing defense siden den gang. Dersom de lykkes bedre med å stoppe Lynch denne gangen, kan vi få en jevn kamp.

Avsluttende tanker og spådom
Seahawks har vært nærmest uslåelige på hjemmebane de siste sesongene, men Dallas Cowboys viste i uke 6 at det er mulig å ta med seg en seier hjem fra Seattle. Dersom leggmuskelen til Aaron Rodgers er i bedre stand enn den var forrige helg, samtidig som running back Eddie Lacy gjør en god kamp, vil Packers ha en mulighet til å kopiere Cowboys’ prestasjon. At Packers bare har vunnet 4 av sesongens 8 bortekamper gir dessverre liten grunn til optimisme, men de er langt fra sjanseløse. Mitt tips er likevel at Seahawks innfrir forventningene og tar seg til sin andre Super Bowl på rad.

Kamptips: Seattle vinner 24-17.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x