Ohio State-spilleren som aldri fikk oppleve mesterskapet

I slutten av november skjedde noe som rystet det som nå nylig er kåret til 2014-15 sesongens nasjonale mestere; Ohio State Buckeyes. Den defensive linjespilleren deres Kosta Karageorge forsvant sporløst. Etter noen dager ble han funnet død i en søppelcontainer. Han hadde blitt skutt.

Kosta Karageorge 01

Så langt en opptakt til en grusom episode av en detektiv-serie på TV. Men dette var ekte, og saken tok fort en annen vending. Kort tid etter å ha innledet etterforskningen kunne politiet konkludere med at det med stor sannsynlighet var snakk om et selvdrap.

Kosta Karageorge led av depresjoner og det er et stort spørsmål knyttet til om dette har sammenheng med hodeskader som følge av idrettsutøvelse. Karageorge var imidlertid ikke en spesielt erfaren spiller innen amerikansk fotball; han var en walk-on spiller som ble en del av Ohio State-laget i august, og så ikke spilletid under kampene (med ett unntak: Mot Penn State i oktober). Hans bidrag var på såkalt ‘scout team’, som vil si at han primært agerte som motstanderlag under Ohio State sine lagdels-treninger i forberedelse til de faktiske kampene.

Kosta Karageorge 02

Karageorge kom til Buckeyes sitt fotball-lag fra 3 år på brytelaget til Ohio State. Der vant han 35 oppgjør i sitt siste år som aktiv, og hans idrettskarriere var altså primært i en annen idrett enn amerikansk fotball. Allikevel valgte han vår idrett som et av sine hovedfokus under sitt siste år på college.

Kort tid før Kosta Karageorge forsvant, sendte han en tekstmelding til en nær slektning som tydet på at han var psykisk ustabil og i en form for depresjon. Det er selvsagt fullt mulig å sende rare tekstmeldinger uten å være det; at de to tingene knyttes sammen skyldes primært at Karageorge ved flere anledninger hadde hatt symptomer på depresjon – senest i september. Tekstmeldingen han sendte moren kun timer før han forsvant, lød:

Sorry if I am an embarrassment, but these concussions have my head all Fucked up

Dødsfallet til Karageorge var et sjokk for lagkameratene hans. Ezekiel Elliott løp muligens for 246 yards mot Oregon, men det spørs om ikke hans minneverdige sesong med fordel kunne vært foruten å være kistebærer for en lagkamerat tidlig i desember.

Kosta Karageorge 05
Ohio State-spillerne ankommer begravelsen til Kosta Karageorge

Hvis du lurer på hvorfor enkelte av Ohio State-spillerne hadde skrevet på ‘RIP Kosta’ på kroppen under finalen for noen dager siden, så vet du altså årsaken nå.

Ytterligere lesning:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x