Vi ser på…Buffalo Bills 2017!

Akk ja. Borte er sirkus Ryan, og tilbake sitter en frustrert fanbase og en tilsynelatende like frustert eier. Det har absolutt vært talent i nordre del av New York de siste årene, men hva er det som gjør at de ikke kommer seg ut av middelmådigheta? Vi tror 4 hovedtrenere på 5 år sjelden er et godt tegn, og kan ha noe med saken å gjøre, uansett hvor fornærma eieren blir når man snakker om rot i organisasjonen. Å bli fornærma er som kjent et godt, saklig motargument.

Vi ser nærmere på Buffalo Bills!

ORGANISASJONEN

Terry og Kim Pegula. Eller motsatt.
  • Eier: Terry og Kim Pegula
  • GM: Brandon Beane
  • Hovedtrener: Sean McDermott

Stadion: Ralph Wilson Stadium (73.967)

Resultater siste 5 år:
  • 2016: 7-9
  • 2015: 8-8
  • 2014: 9-7
  • 2013: 6-10
  • 2012: 6-10

 

PERSONELL

SS Micah Hyde

Nøkkelspillere inn: FB Mike Tolbert, FB Patrick DiMArco, SS Micah Hyde, CB E.J. Gaines, QB T.J. Yates, K Steven Hauschka, WR Jordan Matthews

Nøkkelspillere ut: WR Marquise Goodwin, CB Stephon Gilmore, SS Bacarri Rambo, LB Reggie Ragland, LB Zach Brown, WR Sammy Watkins, CB Ronald Darby, QB Cardale Jones, RB Mike Gillislee, QB Cardale Jones, QB EJ Manuel, WR Robert Woods

Fra utsiden så kan det rett og slett se ut som de satser på en full rebuild de nærmeste årene. Borte er -samtlige- starting WRs. Borte er begge starting CBs. Borte er mannen med nest flest taklinger i hele NFL. Tilbake har de fått ikke én, men to fullbacks i en æra der mange klubber ikke har FB overhodet på roster, samt en solid safety i Micah Hyde og en veterankicker fra andre siden av landet, Steven Hauschka fra Seahawks. WR Jordan Matthews fra Philadelphia er óg en god signering.

 

DRAFT 2017

1.runde: CB Tre´Davious White, LSU

2.runde: WR Zay Jones, East Carolina

2.runde: G Dion Dawkins, Temple

5.runde: LB Matt Milano, Boston College

5.runde: RB Jonathan Williams, Arkansas

5.runde: QB Nathan Peterman, Pittsburgh

6.runde: LB Tanner Vallejo, Boise State

Vi ga Bills en solid karakter i fjor, men når 2 av 4 toppvalg er borte allerede året etter blir man litt skeptisk på generelt grunnlag for denne draften også. Det er også forrige GM, Doug Whaley som sto for årets draft ettersom han ble sparket først etter draften (neida, ikke dysfunksjonelt i det hele tatt), men vi skal forsøke å forholde oss objektive her:

Bills hadde egentlig 10.valg i draften men traded ned til 27. med Kansas City (og får førsterunden til KC til neste år). Alt i alt et solid valg med Tre’Davious White fra LSU. Han vil nok ikke erstatte Stephon Gilmore umiddelbart men er en corner med stor rekkevidde som gir god fleksibilitet defensivt for HC McDermott. Zay Jones kan nok ventes å ses i startoppstillingen fra sesongstart, mens G Dion Dawkins var en av få gjenværende offensive linjemenn med potensiale til å starte umiddelbart i tredje runde. Han spilte guard i college men ventes å konkurrere også om en tackleplass.

Karakter: B

 

ANGREP

QB Tyrod Taylor (foto: AP Photo/David Richard)

Den for Buffalo nye offensive koordinatoren, Rick Dennison, er en erfaren trener. Etter å ha spilt for Broncos i 9 sesonger på 80-tallet har han nå vært coach i NFL i over 20 år, hovedsaklig som OC. Han var også med å vinne Super Bowl med Broncos i 2015. Men denne gang har han ingen Peyton Manning – men derimot en av ligaens mest eksplosive atleter på QB. Kan Dennison være den som endelig får forløst potensialet til Tyrod Taylor?

 

Quarterbacks

Nevnte Tyrod Taylor har i utgangspunktet «alt» for å lykkes. Med en fantastisk dyp-ball, kombinert med en enorm eksplosivitet og fart burde Taylor egentlig vært langt forbi Russel Wilson på kastestatistikkene allerede. Men han har vært frustrerende dårlig på det som refereres til «quick rhythm passing game», altså korte, timingbasert pasninger for å ta seg sakte nedover banen i stedet for langæ ballær på vingane. Med andre ord, akkurat den type lavrisiko pasningsspill feige NFL-trenere er veldig glade i.

Sånt sett er det synd for Taylor at det var netopp dét Bills kjørte mye av i fjor, og med Gary Kubiaks bestekompis på OC kan vi nok (dessverre) forvente mer av det samme. Det som derimot taler til Taylors fordel, blir et økt fokus på soneløp og playaction av løpene, der forsvaret rett og slett ikke kan tillate seg å se bort fra muligheten til Taylor å løpe. Dette kan slå veldig positivt ut for angrepet til Bills.

Backup-plassen innehas av TJ Yates som kommer over fra Miami. Han er rake motsetningen til Tyrod. De beholder i tillegg en tredje QB, Nathan Peterman

Karakter: C+

 

Running backs

Til tross for at mange spillere er blitt borte før årets sesong, har Bills lykkes i å beholde en av sine største offensive stjerner, nemlig RB LeSean McCoy. McCoy produserte godt i 2016, med godt over 1200 yards på bakken og et snitt på over 5 yards pr spill. Meget akseptabelt.   Men det det skal bli spennende å se hvordan McCoy responderer på regimeskifte og et løpeangrep som i større grad baserer seg på tålmodighet i å la blokkene utvikle seg for så å eksplodere når åpningen åpenbarer seg. De fysiske aspektene ved dette er null problem for McCoy. Den taktiske biten av spillet hans vet vi mindre om, men vi tror dette kommer til å passe McCoy utmerket.

Bak McCoy finner vi nå litt forandringer fra i fjor. Gillislee er borte, på RB2 finner vi fjorårsrookien Jonathan Williams. Han er en større og tyngre løper som baserer seg mer på en fysisk nord-sør løpestil som vi tror kompletterer McCoy sin åleglatte løping godt.

På FB finner vi nå noen av ligaens beste. Både Patrick DiMarco og Mike Tolbert er vel meritterte og begge bringer med seg solid erfaring. Begge har også erfart å tape Super Bowl med hvert sitt lag så vi tror ikke at motivasjonen dempes nevneverdig for noen av de, selv om de stadig blir eldre. Men nå er det nå engang fullbacks vi snakker om.

Karakter: A-

 

Receivere

Det er en ting at lag tidvis mister noen stjerner her og der når de blir superstjerner og koster for mye. Men for Bills sin del så har de altså mistet alle 3 starterne fra i fjor. Hvilket er…. spesielt. De har hentet inn en solid erstatter i Jordan Matthews fra Eagles. Utover han forventes Bills å starte rookien Zay Jones, samt Andre Holmes som kommer fra Oakland. Bak de finner vi bl.a Brandon Tate og Corey Brown, i tillegg til flere no-names. Mye avhenger av at Jones presterer tidlig. Hvilket dessverre ikke er så enkelt for rookie receivere som det engang var.

Bills ser ok ut på TE, forutsatt at Charles Clay holder seg frisk. Bills har også Nick O’Leary og Logan Thomas på TE-posisjonene.

Karakter: C-

 

Offensiv linje

Bills har forsøkt å etablere seg som et «løpelag» en god stund, og i den grad de har lykkes i det, er det nettopp takket være den offensive linjen, og i særdeleshet trioen innerst som består av LG Richie Incognito, C Eric Wood og RG John Miller. Det er i all hovedsak deres fortjeneste at Buffalo har hatt ligaens beste løpeangrep de to siste årene. Forhåpentligvis fortsetter de den gode trenden med ny OC. På LT og RT finner vi henholdsvis Cordy Glenn og Jordan Mills. De har også god dybde på reservene, der Ryan Groy peker seg ut. Vi tror de fortsetter den gode trenden i 2017.

Karakter: A-

 

FORSVAR

DT Kyle Williams

Stort sett alt man var bekymret for i fjor endte opp med å materialisere seg. Ryan-brødrene sin defense var for kompleks, det ble for mye justeringer og rett og slett for mye tenking. Den nye DC´n heter Lezlie Frazier og har vært både HC for Vikings og DC for Tampa Bay de siste årene. Forvent Bills å gå tilbake til en 4-3 type defense som vi tror passer spillergruppa bedre enn de siste års 3-4.

 

Defensiv linje

Om den offensive linjen sannsynligvis er Buffalo sin beste lagposisjon, er nok ikke den defensive linjen så fryktelig langt bak. På DT finner vi (igjen) Kyle Williams og Marcell Dareus. To fantastisk dyktige tackles som nå kan fokusere på å gjøre de kan best. Angripe gaps og skape masse pressure opp i midten.

På DE finner vi fjorårsrookien Shaq Lawson som hadde en fin førstesesong i 2016, som ble avkortet pga skade. På motsatt side finner vi igjen fra i fjor Jerry Hughes som også har jevnt over solide tall.

Vi tror på en oppsving for d-linegutta til Bills i 2017. Ikke minst når de er også er noen dyktige motivatorer.

Karakter: A

 

Linebackere

Dessverre fikk vi ikke sett så mye til Reggie Ragland i 2016- Førstevalget i draften tok kneet før sesongen og har i ettertid blitt traded til Chiefs. Tilbake finner vi evigunge Lorenzo Alexander som nå går inn i sin 11.sesong, som i en alder av 34 hadde nest nest flest sacks i 2016 med 12.5 (3 bak Vic Beasley og kun 1 sack mindre enn Von Miller)- så han er solid. Vi forventer oss noe reduksjon i produksjonen hans med den nye defensive oppstillingen men et solid bidrag kan fremdeles forventes.

Preston Brown er fortsatt starter på MLB, (Zach Brown er forsvunnet til Redskins) mens den siste LB-plassen opptas av Ramon Humber. Med tanke på hvor mye tid NFL-lag tilbringer i Nickle (altså med kun 2 linebackere) så har han ikke all verden av stats å vise til. Men det han viser er helt ok.

Karakter: B-

 

Defensive Backs

Hoppsann… Fra å ha to av de beste cornerne i ligaen har de nå en rookie og en tidligere Ravens-backup. Her er det nok flere som lurer på hva som skjedde, men uansett:

Tre’Davious White får sin ilddåp om kort tid, og Bills slipper å lure altfor lenge på hvorvidt draften var vellykket eller ei. Han har de fysiske forutsetningene, men både han og Shareece Wright må nok forvente å bli bombardert av samtlige QB’s de kommer til å møte. Til deres fordel: De har en god passrush som kommer til å avhjelpe.

På SS finner vi den tidligere Packers-kjempen Micah Hyde som vi tror vil gjøre en solid jobb, selv om det er noe spenningsmomenter knyttet til taktikkskiftet. Starting FS forventes å være Jordan Poyer. Han er kommet over fra Browns, men har ikke spilt en full sesong siden 2014.

Karakter: D

 

SPECIAL TEAMS

Colton Schmidt. Foto: Dennis Wierzbicki

Punter Colton Schmidt hadde vi forventninger til i fjor, men viste ikke mer enn å være en middelmådig punter i 2016. K Dan Carpenter er ute, og inn kommer K Steven Hauschka fra Seahawks. En solid kicker som likevel klarer å bomme fra de merkeligste steder. Han ble forøvrig erstattet i Seattle av Blair Walsh som missa på 3 av 3 FGs i NFC Wild Card i fjor. Så det sier kanskje sitt… Men holder han seg unna å prøve å takle folk så går det nok helt ok.

På returnere ser det nokså opplagt ut – Brandon Tate med hjelp av Walter Powell. Tate gjorde det, som resten av special teams ikke helt supert i fjor og vi forventer heller ingen bedring med det første.

Karakter: D-

 

VÅR VURDERING

Bills - Marcell Dareus
Marcell Dareus

Man kan ofte høre om hvor synd det er på Browns-fans, aldri vinner de noe, osvosv. Jeg tror det må være minst like frustrerende å være Bills-fan, om ikke mer. Bills har jo faktisk hatt potensialet til å vinne mange kamper i flere år, med opptil flere superstjerner på laget som de attpåtil klarer å beholde fra år til år. Men for 2017 har de nok mistet mer enn de har fått, og vi ser ikke for oss at det gjør ting lettere for Buffalo. De får trøste seg at det blir hvertfall 2 seire mot Jets.

Plassering: 3.plass i AFC East med 5-11

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x