Vi ser på…Philadelphia Eagles 2016!

Chip Kelly-eksperimentet er over, og det er ny-gamle takter i Philadelphia. Doug Pederson, en gang mer kjent som en evig backup på QB, er tilbake som trener hos Eagles. Ikke som assistent denne gangen, men hovedtrener. Kan han bidra til å løfte Philadelphia Eagles, eller blir han nok en trener som er tygget opp av kjøttkverna? Han begynner jobben med en spillerstall som ikke akkurat får fansen til å glemme DeSean Jackson, LeSean McCoy og andre tidligere storheter.

ORGANISASJONEN

Eagles - Jeffrey Lurie
Jeffrey Lurie
 • Eier: Jeffrey Lurie
 • GM: Howie Roseman
 • Hovedtrener: Doug Pederson

Stadion: Lincoln Financial Field (69.176)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 7-9
 • 2014: 10-6
 • 2013: 10-6
 • 2012: 4-12
 • 2011: 8-8

 

PERSONELL

Eagles - Nigel Bradham
Nigel Bradham

Nøkkelspillere inn: QB Chase Daniel, WR Chris Givens, WR Rueben Randle, OL Stefen Wisniewski, OL Brandon Brooks, LB Nigel Bradham, CB Ron Brooks, CB Leodis McKelvin, FS Rodney McLeod

Nøkkelspillere ut: QB Mark Sanchez, RB DeMarco Murray, WR Riley Cooper, LB Kiko Alonso, LB DeMeco Ryans, CB E.J. Biggers, CB Byron Maxwell

Det er langt mellom de store kanonene i det som kommer inn, men det er helheten som gir det klart mest positive inntrykket her. Samtlige av de som er hentet inn har gode muligheter til å bidra til at Eagles blir bedre over tid. Den klare eneren er vel kanskje McLeod, som er en umiddelbar forsterkning. Bradham har mulighet til å være det samme hvis han finner tilbake til god gammel form. Både receiverne, cornerne og linjegutta vil være av god nytte. QB Daniel blir forhåpentligvis på benken, men det er ikke overraskende at Eagles med en HC samt en OC som var karriere-backups på posisjonen, henter en spiller med rykte på seg for å være svært nyttig i nettopp den rollen.

 

DRAFT 2016

Carson Wentz. Foto: Bill Streicher

1.runde: QB Carson Wentz, North Dakota State

3.runde: OG Isaac Seumalo, Oregon State

5.runde: RB Wendell Smallwood, West Virginia

5.runde: OT Halapoulivaati Vaitai, TCU

6.runde: DB Blake Countess, Auburn

7.runde: DB Jalen Mills, LSU

7.runde: DE Alex McCalister, Florida

7.runde: LB Joe Walker, Oregon

Wentz bærer bud om fremtiden for Eagles. Han spilte på NCAA FCS-nivå for North Dakota State, noe som i utgangspunktet betyr at han har spilt mot dårligere motstand enn de fleste andre QBer som kommer inn i ligaen. Det er derimot en lang rekke FCS QBer som har lykkes i NFL, så det er utvilsomt et overkommelig hinder. Han har pådratt seg en brist i ribbeina nå for noen dager siden; det får ingen betydning i hvordan vi vurderer ham for 2016. Seumalo og Smallwood er spillere som kan forventes å bidra allerede i år. Vaitai kan muligens det samme, men er primært en spiller som du ikke vil se på banen i 2016 hvis du er Eagles-fan; det vil nok være skadesituasjonen som fremtvinger behovet for ham i tilfelle.

Karakter: B

 

ANGREP

Eagles - Ryan Mathews
Ryan Mathews

Ingen steder blir nok regimeskiftet tydeligere for den jevne tilskuer enn i angrepsspillet. Chip Kelly sitt forsøk på å innføre en versjon av Oregon sitt no-huddle angrep i NFL lyktes ikke helt etter planen i Philadelphia, og nå kommer Doug Pederson inn med det vi vil anta blir en versjon av West Coast-offense. Det er faktisk ikke umulig at det passer personellet bedre enn Kelly sitt angrep, noe som hører til sjeldenhetene når man får et regimeskifte samtidig som man arver stallen etter forgjengeren. Offensiv koordinator Frank Reich har allikevel manns jobb å gjøre, noe han forøvrig ikke lyktes spesielt godt med i San Diego. Dette blir hans tredje år som offensiv koordinator noensinne etter de labre sesongene hos Chargers. Kan han lykkes bedre hos Eagles?

 

Quarterbacks

Fjorårets starter Sam Bradford er fortsatt å finne her, men sitter på lånt tid etter at Eagles draftet Carson Wentz i 1.runde 2016. Det var ikke Bradford spesielt fornøyd med, og arbeidsmiljøet i QB-gruppa kan nok bli en utfordring i tiden som kommer. Inntil videre er det veteranen Bradford som starter, og se ikke vekk fra at det vil vare ut året. Sam Bradford var selv gullgutten fra draftet (#1 i 1.runde i 2010. Wentz var #2 i 2016) i sin tid, og hadde en svært lovende start på karrieren. Siden har det gått tråere. Om han får ned antallet interceptions og opp presisjonen, så er han en meget god starter. Pederson og Reich sitt system kan potensielt bidra til det.

Wentz er et talent som utgjorde et av de største draft-lokomotivene de senere årene. Han kommer fra et lavere nivå, men er ikke alene om å ha gjort det; Joe Flacco, Ryan Fitzpatrick og Tony Romo kan stå som tre av samtidens klare eksempler på at NCAA FCS kan produsere QBer gode nok for NFL. Wentz har både det mentale og fysiske i orden til å utfordre selv de beste på posisjonen. Det er tidlig å si for sikkert om han kommer til å klare det store steget inn i NFL, men han kan ta tiden til hjelp.

For mens Wentz vokser, vil Bradford starte med Chase Daniel som et godt alternativ som kan få jobben gjort om en skade skulle sette Sam Bradford ut av spill. Philadelphia har muligens ikke ligaens beste QB-situasjon, men den er konservativt god.

Karakter: B

 

Running backs

DeMarco Murray ble totalt sett en skuffelse i Philly; kan den rutinerte Ryan Mathews fullføre en hel sesong og gjenskape sine beste stunder i San Diego nå etter at han flyttet på seg til Eagles? Da må det bli slutt på gjentakende skader, som har lagt en demper på Mathews sin karriere så langt. Han ble draftet i 1.runde i sin tid, og har til tider vist den eksplosiviteten og de evnene som gjorde at forhåpningene var enorme til ham. Philadelphia håper han skal være god nok til å komplementere et allsidig angrepsspill. I fjor, hans første sesong i Philadelphia, var han effektiv når han var på banen. Problemet var at han var begrenset tid på banen.

Mathews er ikke alene på posisjonen. Unikummet Darren Sproles henger fortsatt rundt, klar til å både løpe og ikke minst ta i mot ballen, sprette unna wannabe-taklere og skape yards ut av ingenting. Med seg har han også 5.runde-valget Wendell Smallwood, som har egenskaper som kan minne om nettopp Sproles.

Kenjon Barner er et annet navn å legge merke til her. Når Mathews må ut, forvent å se Barner komme inn.

Karakter: C+

 

Receivere

Ja…her er det ikke akkurat flust med superstjerner. Jordan Matthews har riktignok produsert bra nå i begynnelsen av karrieren sin, men han kunne trengt en DeSean Jackson ved sin side. Det har han ikke, og istedenfor er det Matthews som må ta mye av ansvaret som den farligste receiveren hos Eagles.

Eagles hentet inn Rueben Randle og Chris Givens med et mål om å konkurrere med den gjenværende stallen fra i fjor, hvor Josh Huff og Nelson Agholor fortsatt henger med uten å ha overbevist. Givens har spilt med Sam Bradford før, og gir laget en veldig rask mottaker som kan strekke banen og gi mer handlingsrom for de andre.

TE er ikke bare Brent Celek, men også Trey Burton og Zach Ertz. Om sistnevnte unngår å droppe pasninger, så blir han fort en farlig mann. Celek er heller ikke tapt bak ei låvedør, så Philadelphia er i god form om man ser på TE-posisjonen alene. Totalt sett med wideouts også? Ikke heeelt i toppklasse gitt.

Karakter: C

 

Offensiv linje

Eagles har ihvertfall et par gode Tackles: På venstresiden er Jason Peters en særdeles god veteran, og på høyresiden har 8 år yngre Lane Johnson begynt å vise kvaliteter av rang. Det er allikevel noen bekymringer med dem: Johnson pådrar seg altfor mange flagg, mens Peters sin kropp begynner å vise tegn på et tiår i NFL. I tillegg kom det en nyhet tirsdag: Lane Johnson risikerer 10 kampers suspensjon for inntak av forbudte midler. Om så skjer ser det ut til at Eagles benytter Allen Barbre på Right Tackle, og Isaac Seumalo på Left Guard.

Jason Kelce er en Center som holder mål i pasningsspillet, og er på toppnivå i løpespillet. Stefen Wisniewski er hentet inn og har spilt Center de siste 4 sesongene, men er forventet å kunne ta plass på en av Guard-plassene om det trengs. At Wisniewski er i troppen gir Eagles fleksibilitet hvis skadesituasjonen tilsier et behov for at han hopper tilbake til Center.

En annen nykommer hos laget blir sannsynligvis startende på linja; Brandon Brooks. Han blir trolig startende på RG. 3.runde-valget Isaac Seumalo og veteranen Matt Tobin utgjør dybde på innsiden (om ikke Seumalo altså starter på Guard pga. forflytninger knyttet til Lane Johnson sin potensielle suspensjon), mens 5.runde-valget med det enkle navnet Halapoulivatti Vaitai er blant de man kan følge med på som fremtidens menn på Tackle.

Karakter: B-

 

FORSVAR

Eagles - Fletcher Cox
Fletcher Cox

At det skjer endringer i angrepsspillet vil være åpenbart, men det vil det utvilsomt være i forsvarsspillet også! Laget går trolig fra å spille en 3-4 formasjon som basis, til å være et 4-3. Defensiv koordinator Jim Schwartz har lang NFL-erfaring, og mange husker ham nok som hovedtrener for Detroit Lions. Det er imidlertid som DC han skapte seg et navn, og i uerfarne (som hovedtrener) Doug Pederson sin trenerstab fremstår Schwartz som et rimelig sikkert kort – spesielt når man sammenligner med Pederson og OC Frank Reich i deres roller.

Eagles sleit defensivt i fjor, så overgangen bør ha muligheter til å gi umiddelbar gevinst i form av bedre spill. Sist Schwartz var DC var i 2014, og da ledet han Bills sitt forsvar til å være helt i toppen av NFL i en rekke statistikker. Mye av fjorårets stall er allerede røsket ut, og det vil være en god del nytt blod i denne lagdelen.

 

Defensiv linje

En av spillerne på denne posisjonen var i Pro Bowl i fjor, og Fletcher Cox er tilbake og forventet å bidra minst like mye blant de fire som starter her. En annen som også er tilbake, er Bennie Logan. Han spilte NT i fjor, og i år blir han å finne på DT. Det bør passe Logan godt basert på kvalitetene han besitter.

På utsiden puster nok Connor Barwin lettet ut over skiftet fra DE i 3-4 til 4-3, som passer også hans pass rushing egenskaper meget bra. Det samme gjelder Vinny Curry og Brandon GrahamMarcus Smith, Bryan BramanMike Martin og rookien Alex McCalister er blant de som forventes å utgjøre dybde på DT og DE.

Karakter: B+

 

Linebackere

Denne posisjonen er ikke umiddelbart noen styrke for Eagles, men Schwartz har fått inn Nigel Bradham fra Bills. Bradham var meget habil for Buffalo i 2014 under Schwartz‘ ledelse som DC der. Han blir å finne på den ene OLB (trolig strongside), med Mychal Kendricks på motsatt side. Kendricks så ikke spesielt bra ut i fjor, og blir spennende å følge i et viktig år for ham. På innsiden var Jordan Hicks svært god i rookie-sesongen 2015, og nå finner vi ham på MLB hvor han bør kunne passe godt inn og fortsette veksten til en av de bedre i ligaen over tid.

Deontae Skinner, Najee Goode samt rookie Joe Walker er blant de som utgjør dybden på en posisjon hvor Eagles egentlig bør være bekymret for nettopp dybden. Minst en av en rekke udraftede rookier som også er på rosteren nå bør vise seg å være gull istedenfor kull.

Karakter: C

 

Defensive Backs

Cornerback kan bli en utfordring for Philadelphia Eagles. Mens safetyene Rodney McLeod og Malcolm Jenkins bør kunne holde svært godt nivå, er ikke cornerne med i diskusjonen om ‘NFLs beste’ med det aller første. Eric Rowe og Nolan Carroll er på CBs, men møter konkurranse om plassene fra Ron Brooks, JaCorey Shepherd og Leodis McKelvin. I grunnen er de gode spillere alle sammen, men kanskje ikke på et stabilt høyt nok nivå til å forsvare starterplass. To av dem bør heve seg og dermed forsvare starterplass. Vi tipper på Rowe og McKelvin som startere når sesongen begynner.

McLeod og Jenkins er som nevnt solide startere, noe McLeod har vært hos Rams de siste årene, før han nå er hos Eagles. Han kommer helt sikkert til å vise igjen i taklingsstatistikkene. Jenkins likeså.

De to draftede rookiene Jalen Mills og Blake Countess er med, men ikke forvent å se dem i startoppstillingen i år.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

Eagles - Darren Sproles
Darren Sproles

Det er konkurranse om kicker-plassen, hvor Caleb Sturgis gjorde en grei jobb etter at han kom inn som erstatter for skadede Cody Parkey i fjor. I år er det bare plass til en av dem. Parkey har nok mest oppside, men må vise at han er fullt ut tilbake etter skaden.

Punter Donnie Jones er det lite å si på. Han holder høyt nivå med sin solide presisjon, og kan sparke ganske så langt og høyt også.

Punt retur gir seg selv: Darren Sproles er ligaens beste i den rollen, fortsatt. Kickoff retur er det verre med. Vi antar at Josh Huff får sjansen igjen, selv om han på ingen måte satte «the world on fire» i rollen i fjor.

Karakter: B+

 

VÅR VURDERING

Eagles - Doug Pederson
Doug Pederson

Ny trenerstab kan gi ny energi. System som passer spillerne bedre kan gi økt produksjon. Personellendringer som potensielt fjerner de mest ineffektive brikkene fra i fjor kan gi…potensielt forbedrede resultater. Hvorfor tipper vi da at det går hakket dårligere enn i fjor? Vel; det er mye å reparere i Philadelphia. En rookie hovedtrener har fått ryddejobben, og det er ikke gitt at det blir suksess – spesielt ikke når OC har vært middelmådig på sitt beste i en kort karriere som koordinator. Heldigvis har Pederson bakgrunn som suksessrik koordinator for angrep selv, så se ikke vekk fra at han får betydning der, mens Jim Schwartz får styre forsvaret sitt i fred.

Vi tror ikke det blir nok. Det er for mye uro, for mye endringer i organisasjonen og personellet, og det må få tid til å sette seg. Det er heller ikke stappet fullt av solide spillere som er i NFLs øverste sjikt pr. dags dato. Dette laget trenger å finne en identitet, og det er ikke så sikkert at det skjer allerede i 2016.

Plassering: 4.plass i NFC East med 6-10

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Det er tre uker siden vi publiserte denne saken, og mye har skjedd siden da. Det er endringer også hos Philadelphia Eagles, og det finner du mer om her:

 • QB: Sam Bradford ble sendt avgårde til Minnesota Vikings, og dermed er Carson Wentz satt i førersete fra første kamp. Hvor smart det er får vise seg etterhvert. Eagles har kun Chase Daniel som backup.
 • REC: Her er det klare endringer! Eagles handlet til seg Dorial Green-Beckham, som foreløpig er innbytter. I tillegg sparket de ut Rueben Randle og Chris Givens, som begge var forventet å kjempe til seg spilletid.
 • OL: Lane Johnson er ikke suspendert, og dermed ser det ikke ut til å bli noen massiv rotasjon av plassering av folk på linja av den grunn.
 • DB: Startende cornere ser ut til å bli Carroll og McKelvin.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x