Dennis Green er død

Den tidligere hovedtreneren for Minnesota Vikings og Arizona Cardinals, Dennis Green, er død. Han ble bare 67 år gammel.

Det var et hjerteattakk som felte en markant trener som særlig gjorde det skarpt på 1990-tallet. Green kom til Minnesota Vikings som deres hovedtrener etter flere år som hovedtrener på college-nivå (Northwestern og Stanford), og som et dengang noe overraskende valg selv om han hadde noen år på baken som assistenttrener i NFL underveis også.

Green hadde ikke hatt spesielt god suksess på college om man ser på antall seiere versus antallet tap, men var allikevel rett mann for Vikings. Det beviste han ved å lede dem til en rekke suksessrike sesonger – inkludert den første. I løpet av hans 10 sesonger som hovedtrener hos Minnesota Vikings skulle det kun bli en av dem med flere tap enn seiere; den siste.

Den årgangen de fleste nok husker best, er når Green & co. komponerte et av tidenes mest eksplosive og scoringsrike angrepslag, med Randall Cunningham på QB, rookie Randy Moss og veteranen Cris Carter på WR, samt undervurderte Robert Smith på RB. Det var 1998 som var året, og Vikings røk overraskende ut for Atlanta Falcons sitt «Dirty birds»-lag på overtid i Conference-finalen. Det var etter en duell som også inkluderte de nærmest automatiske kickerne Gary Anderson (Vikings) og Morten Andersen (Falcons), hvor førstnevnte bommet på et 38-yards spark med rett over 2 minutter igjen av kampen, og Falcons fikk en uventet mulighet til å redusere med 57 sekunder igjen. Det gjorde de, og der forsvant Dennis Green sin Super Bowl-mulighet som hovedtrener ut vinduet. Han vant riktignok en som assistenttrener hos San Francisco 49ers på slutten av 80-tallet.

Green hadde også tre sesonger som hovedtrener for Arizona Cardinals på 2000-tallet. Han klarte ikke å gjenskape resultatene fra Minnesota der, og det ble tre magre år resultatmessig.

At Dennis Green var en mann som brydde seg om laget sitt og resultatene, er det ingen tvil om. Denne videoen viser noe av det de fleste tenker på når Green nevnes:

Dennis Green "They are what we thought they were, and we let them off the hook!"

 

Dennis Green var en pionér for afro-amerikanske trenere på høyt nivå, både college og NFL. Det er unektelig en del av hans historiske betydning. Allikevel er det særlig Vikings-årgangene som han skapte med hjelp av dyktige assistenttrenere (mange skulle senere bli hovedtrenere selv) og gode spillere som vil huskes. Sporten har mistet en markant trener og person nå når Dennis Green er død.

Football Pioneers - Dennis Green

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x