På sidelinjen med…Åsane Seahawks!

I helgen som var spilte Åsane Seahawks mot NTNUI Nidaros Domers. Under kampen hadde vi anledning til å skygge hovedtrener Simon Sommerfeld hos Åsane, og dermed gi deg litt inntrykk av hvordan en kamp er for ham på sidelinjen. Det gir deg også et interessant innblikk i hvordan det kan være på sidelinjen hos et lag i norsk 1.divisjon.

Det var vår reporter Morten Midtsund som var på plass, og han har laget en rekke korte filmsnutter som viser en del av aktiviteten på sidelinja til Seahawks. Du finner det hele nedenfor!

Tidlig i kampen snakker Coach Sommerfeld med offense etter at de har kommet av banen, og finner løsninger basert på hva han og spillerne opplever at skjer fra forsvarets side:

 

Det er ikke alltid pasningsspill ender slik som man ønsker for laget. Det finnes forskjellige måter å respondere på det på. Her er én:

 

Intensitet og følelser på sidelinjen? Check!

 

Mye å holde rede på, og når man har personellet på banen kan det ende med scoring:

 

Typisk trenerpositur? Alle har sin stil, og mange av dem viser at man bryr seg. Så også her!

 

Halvtidspause! Det gir viktig tid for treneren til å kommunisere med laget, og f.eks. offense. Her har du Simon Sommerfeld med laget sitt i halftime, med et innslag av defensiv trener Christian Detjen også:

 

Noen ganger er det der, og andre ganger er «det» ikke der. Noen ganger endrer det seg i spillets gang, og noen ganger må man sparke ballen istedenfor å passere målsonen:

 

…og noen ganger må det velges å ta timeout:

 

Som trener må man ofte ha øynene på banen, og kunne respondere på resultatet av forrige spill så raskt som mulig for å ha grei tid til neste grep:

 

Coaching, med litt tysk-opplæring innlagt underveis 😉

 

Vi sier tusen takk til Simon Sommerfeld og Åsane Seahawks som lot oss bli med underveis på kampdagen, og som dermed gjør at vi kan bringe deg dette innblikket!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x