3D-teknologi gir deg NFL-høydepunktene på nye måter!

Forskjellen på et spill som Madden og det å se en ekte NFL-kamp er i ferd med å bli litt mindre. I år har NFL virkelig begynt å ta i bruk 3D-teknologien til Intel, som nå er installert på 11 av ligaens stadioner.

Det gir utslag som dette:

Intel freeD Offers New Views of Minnesota Vikings Touchdown (2017 NFL Preseason)

Med hele 38 5K UHD-kameraer installert genereres enorme mengder data og gir TV-produksjonene mulighet til å gi deg en helt ny og innsiktsfull måte å se idrett på. Hvert spill som kameraene fanger opp samles i en server som står på stadion og utgjør nesten 1TB med data som deretter kan jobbes med for å gi deg det høydepunktet du ender opp med å se.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Replay Technologies -som ble kjøpt opp av Intel for et par år siden- har jobbet med denne teknologien en god stund, og det er allerede 5 år siden de rullet den ut i tester. Allikevel vil nok de fleste oppleve dette som nytt og revolusjonerende, og det er først nå at bruken virkelig har begynt å ta seg opp. freeD, eller Free Dimensional-formatet om du vil, er et eget videoformat som Replay Technologies har bygget opp siden starten i 2011, og som utgjør kjernen i det hele.

Intel gir en kort og konsis innføring i det hele her, og det er verdt å få med seg:

Intel® freeD Technology + NFL | Intel

 

Det sitter en egen «pilot» og «navigatør» i et kontrollrom og syr dette sammen til noe vettugt, og slik gis NFL-fans tilgang til høydepunkter i 3D via en rekke digitale flater. Det blir også benyttet til høydepunkter på storskjermene på stadionene. Noen vil nok også kjenne igjen dette fra Super Bowl LI, og såvidt vi har greid å grave frem var teknologien i bruk på Dallas Cowboys sin hjemmebane allerede i 2013. Med Intel bak roret er det store økonomiske muskler på plass, og dette vil nok være noe som sprer seg også til langt flere idretter og ligaer enn f.eks. NBA og NFL hvor det er i bruk i dag, i årene som kommer. Se f.eks. ikke vekk fra at dette blir å se i en eller annen variant fra Vinter-OL om kort tid!

I kombinasjon med andre teknologiske nyvinninger de siste årene, som f.eks. Microsoft HoloLens, vil det også kunne tenkes at freeD-formatet dukker opp i andre varianter enn det vi ser ovenfor. Et eksempel kan være fra denne demoen som Intel laget for et par-tre år siden:

Som konsument av sportsinnhold går man en spennende fremtid i møte! Intel FreeD er allerede benyttet i en viss skala i en rekke andre idretter også, som f.eks. golf, turn, basketball, sukker-fotball og baseball.

For mer om freeD og denne 3D-teknologien, ta gjerne en kikk på:

 

Hat tip: Einar Bolstad

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x