Donnel Pumphrey – running back med 6.000+ yards på college!

Vet du hvem som holder den offisielle NCAA-rekorden for mest løpeyards på høyeste nivå? Ron Dayne kan hende at du svarer. Det svaret er ikke lenger korrekt. Forrige uke passerte San Diego State sin running back Donnel Pumphrey Dayne sitt tall, og er nå den som gjennom tidene har mest yards på FBS-nivået!

Nå skal vi legge til en ting som ihvertfall vi synes er sentralt; NCAA godkjenner ikke yards i Bowl-kamper fra før 2002 når de teller sine rekorder, og det er særdeles utslagsgivende i Ron Dayne sin disfavør. Om man teller med Bowl-kamper fra før 2002, så er Ron Dayne fortsatt soleklar #1, foran Tony Dorsett og deretter Donnel Pumphrey. Om man derimot holder seg til den offisielle rekorden, så er Pumphrey sine 6.405 yards rekorden. Dayne uten Bowl-kamper? 6.397 yards. Dayne med Bowl-kamper? Ufattelige 7.125 yards. Ron Dayne kommenterte det hele gjennom å både anerkjenne Pumphrey, men samtidig peke på sine egne faktiske tall:

Nå er college-karrieren til Donnel Pumphrey over, og NFL venter. Mens Ron Dayne var en stor (men allikevel ganske bevegelig) running back på 113 kilo, så er Pumphrey en fullstendig annerledes type RB med sine 82 kilo fordelt på 175 cm.

The Most Underrated Player in College Football - Donnell Pumphrey San Diego State Highlights

 

Så gjenstår spørsmålet om Donnel Pumphrey lykkes a la en Tony Dorsett i NFL, eller om det blir mer som en Ron Dayne… Nå hadde riktignok Dayne 3.722 yards i verdens beste liga, men det var liksom ikke helt det samme. Når man legger til 3.8 yards i snitt pr. løp, så er det et stykke opp til Tony Dorsett og hans 4.3 i snitt (for totalt 12.739 yards). Om man skal sammenligne Pumphrey med en NFL-spiller er det vel imidlertid en (tidligere..) spiller som Warrick Dunn som er mer aktuell å dra frem:

Warrick Dunn at FSU (Part 1)

 

Her er enda en kikk på hva Donnel Pumphrey har å by på:

Donnel Pumphrey San Diego State Highlights "Most Underrated"

 

Interessant nok er Pumphrey kanskje ikke den mest spennende RBen med tanke på NFL på sitt eget college-lag. Rashaad Penny hadde faktisk rett over 1.000 yards på løp for San Diego State i år, et snitt på 7.4 yards pr. løp og har ideell størrelse (180cm, 100 kilo) og hurtighet. Vi kommer tilbake til ham på et senere tidspunkt..

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x