CFL: Grey Cup er her! Vi har en forsmak…

Grey Cup festival pic 2014

I dag er det finale i den kanadiske proff-ligaen CFL! Det er den såkalte Grey Cup som både er navnet på kampen og trofeet som lagene kan vinne. I tillegg til at vi skreiv om kampen tidligere i uka, så har vi to hele kamper som viser de to finale-lagene Calgary Stampeders og Hamilton Tiger-Cats fra litt tidligere i høst. De kampene finner du i sin helhet her, i tillegg til en god del mer om dagens kamp!

Grey Cup går altså mellom Calgary Stampeders (15-3) og Hamilton Tiger-Cats (9-9) i år. Som Super Bowl er Grey Cup-finalen et arrangement som er ute på anbud og legges til forskjellige byer avhengig av en lengre søknadsprosess. I år går kampen på BC Place Stadium i Vancouver. Stadion tar 54.300 tilskuere; det er forventet noe færre tilskuere enn det. Det er store avstander i Kanada, og noe begrenset hvor mange som har tatt turen helt fra Hamilton og Calgary.

Selv om over 48.000 billetter er solgt, så har det vært en utfordring for arrangørene å selge alt av billetter – noe som hadde vært annerledes hvis hjemmelaget BC Lions var i finalen. Over 48.000 er uansett veldig bra til CFL å være, så de er nok ikke så bekymret for å ikke selge stadion fullstendig ut.

BC Place Stadium
BC Place, innendørsstadion med plass til 54.300 tilskuere

Nedenfor har vi først funnet frem Hamilton Tiger-Cats sin uke 14-kamp borte mot Winnipeg Blue Bombers. Hamilton er altså kraftig underdog i dagens oppgjør, men at de har noe å fare med er det ingen tvil om. De har også blitt et sterkere lag utover sesongen, inklusive skadede spillere som er tilbake og enkelte spillere som har kommet over fra andre lag underveis i år.

CFL 2014 Week 14 Hamilton TiCats at Winnipeg Blue Bombers TSN Sucks Game

Calgary Stampeders har for oss sett ut som et mesterlag i store deler av sesongen. Deres aller beste spiller, den beste Kanadiske spilleren, og ligaens for tiden beste spiller, er RB Jon Cornish. Cornish har vært skadet deler av sesongen, inklusive begge oppgjørene mot Hamilton i grunnspillet, men er nå tilbake. På 9 kamper har han over 1.000 yards rushing, og han er nok lysten på mer i dag…

2014 CFL Week 19 Winnipeg Blue Bombers at Calgary Stampeders

Calgary Stampeders er klare favoritter i årets Grey Cup, både basert på hva de har prestert underveis i årets sesong, at de vant begge seriekampene sine mot Hamilton Tiger-Cats, og at de har vunnet langt flere kamper i sesongen enn Ti-Cats. Imidlertid skal vi ikke glemme at begge seierne deres mot Hamilton har kommet i svært jevne oppgjør – dette er ikke avgjort på forhånd!

Hvis du vil vite mer om kampen, så anbefaler vi å sjekke ut:

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x