Mitch Trubisky – på vei mot å bli første draftvalg i 2017?

QB Mitch Trubisky var et tilnærmet fullstendig ukjent navn for så og si alle før årets sesong. Nå er han på alles lepper i det sesongen 2016 er på vei mot NFL draften 2017. 22-åringen fra Ohio innehar ideell størrelse med sine 100 kg fordelt på 191 cm, og en rekke andre aspekter ser ut til å passe godt inn i hva NFL-lagene ser etter også.

La oss først ta en kikk via høydepunkter fra karrieren hans hos North Carolina Tar Heels (NCAA FBS):

Mitch Trubisky || "Future NFL Franchise QB" || UNC Highlights

 

Ja, det så jo habilt ut – eller hur? Utfordringen med Trubisky, sett bort i fra at han høres ut som en ny Dan Orlovsky etc., er at han egentlig har kun én college-sesong som starter bak seg.

NFL-lag har brent seg godt før på QBer med såpass begrenset erfaring i universitetsfotballen. Samtidig er det ikke noen fullt ut begrensende faktor som gjør at man som NFL speider ber laget sitt om å skygge banen. Derimot betyr det at mengden film å analysere er klart mindre enn for mange andre spillere. Og hvordan ser det egentlig ut når man ser alle spillene til Trubisky i hele kamper? Et eksempel:

Mitch Trubisky vs Miami 2016

 

Nei, det er fortsatt ikke avskrekkende. Det er flere faktorer som gjør Mitch Trubisky til svært interessant. De fysiske forutsetningene er tilstede. Teknikken er habil. Fotballforståelsen -evnen til å lese forsvar og finne rett mottaker- virker svært godt utviklet. Han virker å være moden som person. Flere av motstanderlagene holdt god kvalitet, uten at Trubisky falt sammen av den grunn. Og: % completions er langt unna farenivået. Dypper det ned på 50-tallet på college bør man være ekstra skeptisk. Trubisky? 68.1%. 68.9% i 2016-sesongen. Når % interceptions i tillegg er svært lavt, da snakker vi.

Det ovennevnte er blant årsakene til at Mitch Trubisky har passert navn som Deshaun Watson, Baker Mayfield (som trolig først ender opp i draftet i 2018) og DeShone Kizer. Nå har han en kamp igjen, Bowl-kampen til North Carolina 30.desember. Om han ikke gjør seg helt bort der, så er han fortsatt aktuell for toppen av 1.runde 2017. Kan det skje, og kan NFL-karrieren bli like god som mange nå begynner å tro at han har forutsetninger for? Det gjenstår utvilsomt å se…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x