NFL Draft prospekt 2016: Joey Bosa

Hvis man sitter oppe for å se draften i år vil nok Joey Bosa være blant de første navnene man vil høre. Ohio States defensive end er et spennende prospekt for mange NFL-lag som trenger å forsterke den defensive linja.

Bosas hovedstyrke er teknikken hans som er, for en collegespiller å være, usedvanlig god. Han kan benytte seg av flere teknikker for å komme seg forbi motspillere, både på innsiden og utsiden. I dagens pasningsorienterte NFL, hvor man må tilbake til 1996 for å finne sist gang førstevalget i draften ikke var en QB, en OT eller en DE, har Bosa de nødvendige kvalitetene for å ta seg til quarterbacken og kan dermed være et interessant valg for Titans på nr. 1. Hvis Bosa skal spille i Nashville må han dog belage seg på å bytte fra OSUs 4-3-system til Titans’ 3-4-system, noe han dog bør klare å gjøre.

Joey Bosa
Joey Bosa

Det som taler imot Bosa er mangel på hurtighet og eksplosivitet. Han har ikke det raskeste førstesteget og vil nok ikke bli fyren som kan blåse forbi linja. Et annet problem som gjør at mange har flyttet Bosa nedover på listene sine er at han, som så mange andre, har sine klassiske «character issues». Bosa fikk ikke med seg starten på fjorårets collegesesong fordi han testet positivt for marijuana og fordi han slet akademisk. Om det vil føre til at han faller nedover listene og eventuelt hvor langt får tiden vise.

Ettersom Bosa er en hvit defensive end fra Big Ten har han naturligvis ofte måtte tåle sammenlikninger med JJ Watt, uten at det egentlig nødvendigvis er så rettferdig eller at de har så mye annet til felles. Om Bosa noen gang vil nå Watts nivå er nok heller tvilsomt, men heldigvis for ham (og de fleste andre) er det fullstendig mulig å være en fantastisk NFL-spiller uten at man nødvendigvis blir like god som Watt. For Bosas del er det forøvrig en annen Big Ten-spiller han hevder å ha modellert spillet sitt etter, nemlig Penn States gamle defensive end-turned-linebacker Tamba Hali.

Lista er satt rimelig høyt for Big Ten DEs.
Lista er satt rimelig høyt for Big Ten DEs.

Som en kuriositet kan det nevnes at dersom Bosa faller til Dolphins på 6. plass i draften vil han kunne bli den tredje personen i familien til å bli tatt av Dolphins i første runde. Bosas far, John Bosa, ble tatt av Dolphins i 1987 og spilte tre sesonger før han var ute av ligaen. Bosas onkel på morssiden, Eric Kumerow, ble tatt av Dolphins i 1988 og fikk også bare tre sesonger før han forsvant fra ligaen. Kan det være at alle gode ting er tre for Dolphins og at de endelig treffer med en spiller fra Bosa-familien, eller vil han ende opp et helt annet sted?

Shrug Life || Ohio State DE Joey Bosa 2015 Highlights ᴴᴰ

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x