Spillerfokus: Justin Houston

justinHouston-CutoutOm man skal nevne én defensiv spiller fra NFL, så vil nok langt de fleste trekke frem J.J. Watt som første navn opp av hatten. Det er ikke ufortjent. Men: Den som ledet NFL i sacks i fjor, og som utvilsomt har vist svært gode egenskaper i en fortsatt ganske ung karriere, er imidlertid Kansas City Chiefs sin outside linebacker Justin Houston.

Houston ledet NFL med 22 sacks i fjor. Det er et vanvittig høyt antall, og vi som syntes hans 11 sacks i 2013 eller 10 sacks i 2012 var meget bra, ble sjokkert når han mer enn doblet antallet fra de to foregående årene. Det skal forøvrig legges til at de 11 i 2013 kom i løpet av 11 kamper.

Etter en lovende college-karriere hvor han i siste året sitt der ble kåret til All-American, ble han draftet av Kansas City Chiefs i 3.runde i 2011. Rookie-året er faktisk det eneste av sine 4 sesonger hvor han ikke havnet i Pro Bowl, og da skjønner du litt av hvor sterkt han har startet karrieren i NFL.

Denne highlight-videoen viser noe av det beste han gjorde i 2014, og dermed hva han står for mens vi spent venter på 2015-sesongen!

Justin Houston - "See What I've Become" 2014 HD Highlights

Rekorden for antall sacks i en sesong er det Michael Strahan som har. Rekorden er på 22.5 sacks, så Justin Houston var ekstremt nær i 2014. Vi som så Strahan sin siste sack i rekordsesongen hans tenker vel egentlig at Houston besitter rekorden sammen med Mark Gastineau, selv om det ikke er på papiret…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x