Super Bowl-kampen ingen har hørt om

dcdivas
Foto lånt fra D.C. Divas facebookside

Vet du hvem som vant Super Bowl i år? Antagelig, med mindre du har bodd under en mosedott det siste halvåret. Men vet du hvilket lag som vant sluttspillet i den største dameligaen i USA, WFA, i år? Da er du antagelig litt over gjennomsnittet interessert i fotball.

For selv i denne idrettens hjemland får damefotballen lite oppmerksomhet fra media. Om vi ser bort i fra Legends Football League (og det gjør vi…) er det ingen av de største ligaene som blir vist på TV, og lagene må stort sett nøye seg med et og annet avisoppslag og sporadiske gjesteopptredener på TV.

Så for å sette ting litt i perspektiv; mens Super Bowl vises på TV i 180 land og har over 110 millioner seere, hadde finalen i WFA ikke engang TV-dekning. Heldigvis for oss som ikke befant oss i Los Angeles 8. august ble kampen streamet, gikk du glipp av det hele ser du hele kampfilmen nedenfor!

2015 WFA Alliance Bowl and National Championship on PSB

D.C. Divas vant forøvrig 30 – 26 over Dallas Elite og gikk med det gjennom 2015-sesongen med 12 seiere og ingen tap; det står det respekt av!

Lite mediadekning betyr laber interesse fra sponsorer, som igjen gjør at spillerne ikke får betalt for å spille, og må derfor ha vanlige jobber ved siden av for å tjene til livets opphold. The Washington Post lagde nylig en sak om dette som er verdt å få med seg – du finner artikkelen her:

Here’s what winning the Superbowl looks like if you’re a female football player

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x