Svenske linjemenn til NFL-lag!

David Hedelin og Sebastian Johansson
David Hedelin (t.v.) og Sebastian Johansson (t.h.)

Ikke alle ender opp med å bli draftet, men mange blir signert på tross av at de ikke ble valgt i draftet. Det gjelder to svenske offensive linjemenn som hadde håp om å bli valgt i draftet, men som til syvende og sist ikke ble valgt i løpet av NFL Draft 2016 sine 7 runder.

De to er David Hedelin, en tackle som spilte hos Purdue under college-karrieren, og Sebastian Johansson, en guard som spilte for Marshall University under sine college-år. Begge to har bakgrunn fra svensk amerikansk fotball før de tok turen over dammen for å spille på høyeste universitetsnivå (eller som i Hedelin sitt tilfelle; på junior college først).

DAVID HEDELIN HIGHLIGHT

 

Nå har de signert kontrakter og er klare for proff-eventyret i NFL! Sebastian Johansson signerte for San Diego Chargers, mens David Hedelin har signert for Dallas Cowboys.

Som undraftet rookie har de en svært lang vei å gå for å ende opp i den endelige spillerstallen, men mulighetene er helt klart tilstede. Spesielt Johansson har det vært en del snakk om i tiden før draftet, og det er dermed forventninger til at han kan makte spranget. Hedelin har imidlertid samme mulighet, så om han tar den kan han seinere i 2016 befinne seg i kamp for selveste Dallas Cowboys!

Path to the Pros 2016: Sebastian Johansson Looks to Bring His Superhuman Strength to the NFL

 

Det er svært spennende å se hvordan spillere som har bakgrunn fra sporten her i Skandinavia, før de har fått en enorm mulighet gjennom å spille i NCAA FBS, kan greie å ta steget til NFL. Ærlig talt var det stort når de fikk muligheten hos Purdue og Marshall også; mange som følger sporten på et mer perifert nivå innser ikke at det er en bragd i seg selv. Vi gleder oss til å følge med på reisen til både David Hedelin og Sebastian Johansson i årene som kommer, og håper de lykkes også som proff-spillere!

Mer om denne saken:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x