Tribunevold + amerikansk fotball = I vekst?

Fan violence

Er hooliganisme og tribunevold på vei inn i større grad også i NFL og annen amerikansk fotball i sportens hjemland?

Noen mener det er på tide å tenke preventivt i forhold til slikt også i en idrett som tradisjonelt har vært lite plaget av det. The Football Educator er blant de som stiller spørsmålet.

Det skjer at det renner over også for tilskuere, trenere og/eller spillere innen vår idrett, selv om sporten ikke har vært preget av de samme scenene som sukker-fotball har opplevd i særlig Europa og Sør-Amerika.

Denne artikkelen fra The Football Educator tar for seg temaet, og da med særlig fokus på at NFL kunne trengt en ‘visitors section’ på lik linje med det man har i high school og college-fotball.

For de som ikke er klar over det, så har tilskuerbråk av en viss dimensjon foregått også i amerikansk fotball. Eksempelet nedenfor er riktignok hentet fra kanadisk fotball, men viser at det ikke alltid går riktig for seg i vår idrett heller når sinnene går i kok:

Football Brawl at Ivor Wynne Stadium

Videoen ovenfor er fra en kamp i CJFL, et nivå som kan sies å være mellom high school og CIS (college-fotball i Kanada), men som ikke er knyttet til skolesystemet.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x