TV-reportasje gir et…skal vi si variabelt… inntrykk av norsk amerikansk fotball

For et par år siden hentet Eidsvoll 1814s inn en far og sønn som henholdsvis hovedtrener og defensiv koordinator. John Pate og sønnen Thor Pate førte 1814s til NM-finalen, hvor de var favoritter like i forkant men gikk på et forsmedelig tap etter en 3.periode som nok ikke huskes med stor glede på Eidsvoll.

Høsten 2015 var de tilbake som trenere i hjemlandet, og de var også aktive i trenerroller i high school-fotballen i 2016. I den forbindelse gjorde en lokal TV-stasjon en reportasje om dem og deres -sett med amerikanske øyne- unike ferd innen sporten.

Den reportasjen er interessant, men inneholder også noen utsagn som kanskje ikke tegner det beste bildet av hvordan norsk amerikansk fotball bedrives. Vi hører det vel egentlig mer som en spøkefull tone mer enn noe annet, men vi får virkelig ikke håpe at det er sannhet i at norske spillere liker å ta seg en øl både før og etter kamp…:

Legg spesielt merke til hvordan filmklippet like før utsagnet om øl kan høres ut som et lagrop hvor det ropes «1-2-3-SKÅÅÅL!» om man ikke kjenner til lagnavnet Trolls. Tilfeldig…? 😉

Ellers noterer vi oss at 1814s hadde en 50 år gammel nose tackle i 2015; det kan man lese i denne saken som også er fra høsten 2016: Key storylines to watch as high school football season nears.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x