1985: Året Donald Trump kjørte en proff-liga i grøfta

si-the-end-of-the-usfl

Donald Trump har hatt mange jern i ilden gjennom en lang karriere som forretningsmann. Nå er fokuset hans rettet mot politikk og en potensiell rolle som verdens fremste makthaver: President i USA. I 1985 var det litt annerledes, når Trump sørget for å demontere USFL fra innsiden.

«USFL…?» sier du kanskje. Vel; NFL har ikke alltid vært enerådende som proff-liga i USA. En rekke ligaer har utfordret NFLs posisjon, men stort sett som mygger som verdens beste liga har kunnet feie vekk før de setter særlige sport. USFL var annerledes. USFL konkurrerte om de beste talentene fra college-fotballen, og lyktes i mange tilfeller. USFL hentet også erfarne NFL-spillere, og fikk publikum på tribunene.

Det skulle imidlertid ikke gå så mange sesongene før USFL begynte å skrante. Det skyldtes delvis eiere som ikke hadde de samme økonomiske musklene eller organisatoriske talentet som de beste lag-eierne i ligaen. Men det skyldtes også delvis en ny ressurssterk eier ved navn Donald Trump som kom inn og sørget for å eskalere konflikten med NFL på nær sagt alle mulige måter.

donald-trump-og-steve-ross-ny-generals-1985
Donald Trump (t.v.) og Stephen M. Ross (nåværende eier av Miami Dolphins)

Hele skylden skal «The Donald» ikke ha, men det er jaggu heller ikke langt unna! Sports Illustrated har kikket nærmere på USFL og ligaens ferd mot kollaps. Donald Trump er ikke uventet en sentral skikkelse i spesielt ligaens triste sorti:

Sports Illustrated: The End of the USFL

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x