CFL: Historien til Grey Cup

grey-cup-trofeet

På søndag spilles den 104de Grey Cup-finalen. Det er allikevel 117 år siden den første finalen ble spilt. Her har du mulighet til å bli bedre kjent med den eldste football-finalen verden har!

Grey Cup er navnet på både finalen og trofeet som er kulminasjonen ved enhver CFL-sesong. Søndag møtes Ottawa RedBlacks og Calgary Stampeders for å gjøre opp om hvem som tar tittelen. I fjor var det Edmonton Eskimos som vant 26-20 over RedBlacks. Kan sistnevnte ta en etterlengtet seier, eller blir det årets beste grunnspillslag, Stampeders, som snyter hovedstadslaget Ottawa for tittelen i 2016?

Mer om det senere. I første omgang; her har du en anledning til å bli bedre kjent med Grey Cup sin historie gjennom to korte videosnutter, som også begynner vår oppladning til søndagens kamp!

Denne videoen fra 2012 markerte 100 Grey Cup-kamper, og ga samtidig et godt og konsist overblikk med noen høydepunkter fra kamper underveis i historien:

100 years of Grey Cup history

 

Om du er nysgjerrig på bakgrunnen for trofeet og dets navn, så har denne videoen en grundig og samtidig kortfattet introduksjon til nettopp det:

Did You Know? - History of the Grey Cup

 

PS! CFL selv ble kuriøst nok etablert i 1958, altså et halvt århundre etter at Grey Cup først ble spilt. Flere av dagens CFL-lag ble derimot etablert langt tidligere (Toronto Argonauts er det eldste laget, etablert i 1873. Hamilton Tiger-Cats sin historie kan spores tilbake til 1869 selv om laget i sin nåværende form formelt sett ble etablert i 1950. 7 av 9 lag er eldre enn ligaen selv er). Finalen og trofeet ble altså arvet av CFL i sin tid.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x