Cris Carter – A Football Life

cris-carter

Han er en av tidenes fremste på sin posisjon i NFL, utgjorde en fantastisk receiver-duo med Randy Moss i flere år, og i 2013 ble han valgt inn til Pro Football Hall of Fame. Vi snakker selvsagt om Cris Carter!

På fredag som var la vi ut en sak om sønnen hans, Duron Carter, som nå endelig også er å finne i NFL. I dag tar vi for oss Cris selv, først og fremst gjennom å gi deg dokumentaren om ham. Den finner du nederst i dette innlegget.

Før vi kommer så langt skal vi imidlertid ta en kikk på hvordan Carter først havnet i bevisstheten til fotball-fans. Det var når han var rundt halvveis i college-karrieren på Ohio State og gjorde dette mottaket:

Cris Carter's One-Handed Grab – 1985 Citrus Bowl

 

Det setter i grunnen litt tonen for hva Carter huskes best for: Sinnsykt gode hender. Han var en mottaker av rang -ofte ansett som den aller beste noensinne-, og ikke minst løp han svært gode ruter og var veldig bevisst hvor på banen han var. Dette ga quarterbackene hans en mulighet til å utnytte enda mer av banen enn normalt, fordi Cris Carter fant en måte å gjøre mottak på og holde beina inne på banen det lille ekstra området som mange andre ikke klarer. Det ser du til tider i denne highlight-filmen:

 

Er det nok til å få en spiller i Hall of Fame? Selvsagt ikke – det må produksjon i en årrekke til også. Det stod Cris Carter for i sin 15-årige NFL-karriere. Han var riktignok en late bloomer av de sjeldne; det tok hele 7 år før han hadde sin første 1.000-yards sesong. Da kom det imidlertid 8 av dem på rad!

Carter, som først hadde noen uproduktive år i Philadelphia med en hovedtrener (Buddy Ryan) som han ikke gikk overens med, fant et hjem i Minnesota Vikings. Han hadde ikke den beste starten der heller, men at han ble kuttet av Buddy Ryan i Philadelphia var en sentral del av å få en alkohol- og narkotika-misbrukende Carter på rett kjøl. Ironisk nok gir Carter i dag Buddy Ryan og hans drastiske valg med å kutte Carter fra laget, mye av æren for at livet hans havnet tilbake i et godt spor.

CARTER

Livet i Minneapolis var kanskje en omveltning utenfor banen, men det tok et par år før han kom i gang produksjonsmessig der også, og han var faktisk i Vikings i hele 4 sesonger før han passerte den magiske 1.000-yardsgrensen. Det hadde nok skjedd før hadde det ikke vært for en rekke omstendigheter som blant annet et brukket kragebein og skifte av hovedtrener. Det sistnevnte skulle bli svært viktig for Cris Carter, da den nye hovedtreneren som kom inn i 1992, Dennis Green, var samme mann som skulle være hovedtrener i Carters mest produktive år.

8 Pro Bowls, 2 år som 1st team All-Pro, draktnummeret (#80) pensjonert hos Minnesota Vikings, 2 sesonger med 122 mottak (1994 og 1995), 13.899 yards og 1.101 mottak, 130 touchdowns, og en plass i Pro Football Hall of Fame. Det er ikke mange i samme kategori som Cris Carter, og hele hans historie får du her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x