Dan Marino – The One and Only

si-dan-marino-the-one-and-only

For nøyaktig 32 år siden gikk Super Bowl XIX, hvor San Francisco 49ers møtte Miami Dolphins. 84.059 tilskuere på stadion og millioner foran TVene verden over så 49ers ta sin andre av det som skulle bli 4 Super Bowl-seiere på 1980-tallet. På andre siden av banen stod en ung quarterback som nettopp hadde fullført sin andre sesong som proff, og det som var tidenes soleklart mest fantastiske sesong av en QB på det tidspunktet: Dan Marino.

Marino hadde blitt førstemann over 5.000 yards passing i en sesong med sine 5.084. 48 touchdowns i løpet av sesongen skulle vise seg å bli en ekstremt vanskelig rekord å passere, og det tok 20 år før Peyton Manning snek seg forbi. Kun Manning og Tom Brady har maktet å passere Marino sin magiske touchdown-rekord. 22-åringen Dan Marino hadde en passer rating på 108.9 i 1984, og var rett og slett milevis over sine samtidige. Fremtiden var lys, og selv om det ble tap i Super Bowl XIX, så var det kun et spørsmål om tid før Marino ville kunne heve Vince Lombardi-trofeet.

Tiden gikk. Og gikk. Og gikk. Miami Dolphins hadde en klar styrke i Marino i nesten to tiår, men kvaliteten på laget som helhet skulle aldri igjen i Dan Marino sin tid være god nok til å karre seg tilbake til Super Bowl.

Sports Illustrated skreiv en sak for et par år siden som kikker nærmere på Dan Marino og hans første par år i NFL. Det er en meget velskrevet sak, god illustrert med bilder og video. Vi anbefaler på det sterkeste å ta en kikk, og bli bedre kjent med en av de beste QBene NFL noensinne har sett:

Sports Illustrated: The One and Only

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x