Ivy League – amerikansk fotballs vugge

Ivy League

Yale, Harvard, Princeton, Brown, Columbia, Cornell, Penn, Dartmouth…NCAA FCS-skoler i dag, og ikke i toppen rent sportslig. Men på historisk betydning er det ingen som slår Ivy League. Når vi snakker om hvor sporten hadde sine aller mest formative år, og hvem som var foregangspersonene, så er det umulig å komme utenom Ivy League.

Ivy League plassering
Ivy League på kartet

En rekke gode spillere har kommet fra disse skolene. Men ikke minst; en rekke velutdannede spillere, som har gjort store ting også etter fotball-karrierene sine. Noen har faktisk også spilt i Norge av alle steder, som Vålerenga Trolls sin import-trio på 1990-tallet bestående av TE Jesse Steinfeldt, LB Mike Kopcha og QB Kris Barber – alle fra Yale.

Et par-tre andre navn verdt å nevne i denne sammenheng kan være Tyler Varga, med finske og svenske aner, Tellef Lundevall (med norsk pass), og ikke minst en vi nevnte tidligere i sommer: Supermann! Eller Dean Cain, om du vil.

Denne dokumentaren dekker mye av den historien, og gir et innblikk i Ivy League sin plass både i fordums tider og nå til dags:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x