Jared Allen rir inn i solnedgangen

Jared Allen har annonsert at han gir seg ved å legge ut en video på Twitter hvor han rir inn i solnedgangen (nesten; det er dessverre overskyet). For mannen hvis to store gleder i livet er fotball og villmarksliv er videoen en veldig passende og åpenbar avslutning på det som har vært en fantastisk karriere.

22 sacks på én sesong er ikke halvdårlig.
22 sacks på én sesong er ikke halvdårlig.

Det var ikke mye oppstyr rundt Allen da han kom inn i ligaen i 2004, som et fjerderundevalg for Kansas City Chiefs. Der de store navnene på forsvaret er de som kommer fra sørøst – SEC – var Allen en som kom bokstavelig talt fra den andre siden av landet. Idaho State og the Big Sky conference. Han brukte dog ikke lang tid på å bevise at han hadde noe å gjøre i NFL og ble kåret til årets rookie i Chiefs det første året, etter hele 9 sacks. Det store gjennombruddet nasjonalt kom i 2007, da han ble årets sackmester. Året etter byttet Minnesota Vikings til seg Allen og ga ham det som da var den største kontrakten noensinne for en forsvarsspiller. I Vikings hadde Allen kanskje sine aller beste år, spesielt i 2011 da han kun manglet en halv sack på å sette rekorden for antall sacks i løpet av en sesong. De siste årene har han spilt i Chicago Bears og til slutt i Carolina Panthers, hvor han nesten fikk seg en Super Bowl-ring.

Det er dog i midt-vesten-statene Missouri og Minnesota han nok vil huskes best, logisk nok. Ikke bare var Allen en sack-maskin i løpet av tiden i KC og Minneapolis, men den opprinnelige California-gutten Allen var egentlig en midt-vesten-mann opp av dage. Allen handlet om fotball, jakt, fiske og villmark. Han hadde alltid ærlige og oppriktige svar til intervjuerne. Han var hardtarbeidende og røff. Og så hadde han selvsagt hockeysveisen, den som i følge Allen var en livsstil, ikke en hårstil. Kort sagt, Allen var alt det folk forbinder med midt-vesten, og fansen elsket ham for det.

Jared Allen med fartsstriper i hockeysveisen
Jared Allen med fartsstriper i hockeysveisen

Hvor veien går videre nå vet vi ikke. Det er absolutt ikke utenkelig at vi vil se Allen på en talerstol utenfor Hall of Fame i Ohio om noen år. Hvorvidt han hører hjemme der vil nok bli debattert ganske kraftig blant fans i det kommende årene. Uansett om han kommer seg dit vet vi at Allen nå vil få tid til å komme seg ut på jakt igjen. Som han en gang sa, det eneste negative med å spille i NFL var at det ødela for noe av jaktsesongen.

Vi ønsker ham lykke til på neste jakt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x