Kamp: Hamburg Blue Devils vs. Manchester Spartans 1992

I kveld tar vi turen 25 år tilbake i tid og ser to av datidens aller beste europeiske lag: Hamburg Blue Devils fra Tyskland og britiske Manchester Spartans!

Blue Devils hadde nettopp startet opp når dette oppgjøret fant sted, men som man kan forstå startet de ikke med et par mann på ei balløkke med tanker om å få et juniorlag på beina. Tvert i mot var det toppnivå de siktet på umiddelbart, og med god finansiering i bakhånd lot det seg faktisk gjøre. I 1992 var de fortsatt fire år unna første gang de ble både tyske og europeiske mestere.

Manchester Spartans hadde en litt lengre historie, og startet opprinnelig i Northwich i 1983 før navnet ble endret til Manchester året etterpå. De var allerede britiske mestere i 1989 og 1990 i tillegg til vinnere av Eurobowl i 1990, og var under ledelsen til smått notoriske Terry Smith – en spesiell type som det kan sies mye om. Man kan slå ham opp på Wikipedia, men den artikkelen kan vi garantere at han ha skrevet selv…den mangler f.eks. informasjon om den gangen han fant på et motstanderlag fra Europa som kom til England for å spille, men ble avslørt av fans på tribunen som gjenkjente spillere på begge lag som Smith sine menn…

Uansett: Her får du se et tilbakeblikk på hva høykvalitets-fotball i Europa så ut som for 25 år siden! Du kan f.eks. se en legende som RB Victor Ebubedike. Legg ellers merke til at det hele er fra en sending på Screensport; en kanal som ble sendt i store deler av Europa, inkludert i Norge. TV-dekning av amerikansk fotball i Europa er altså ikke noe helt ferskt, for den som måtte tro det.

Hamburg Blue Devils v Manchester Spartans - September 1992

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x