Kamp: NCAA D1-AA Championship 1999

Før Adrian Peterson fantes…Adrian Peterson! Den tidligere Chicago Bears-runningbacken som bærer samme navn som Minnesota Vikings-runningbacken, var en svært sentral del av et Georgia Southern-lag som i 1999 kjempet mot Youngstown State om det nasjonale mesterskapet på NCAA DI-AA nivået; det som vi i dag kjenner som NCAA FCS.

Peterson hadde en helt ekstrem college-karriere, med et snitt på rett over 160 yards rushing pr. kamp han spilte. Totalt hadde han 9.145 yards (snitt 6,6 pr. løp) rushing under sine fire sesonger på college. I NFL skulle det bare bli totalt 1.260 yards (snitt 4,1 pr. løp) og 8 touchdowns. Absolutt kjekke tall å ta med seg det, men ikke noe som fører til Pro Football Hall of Fame, og når det i tillegg kommer en navnebror og tar fullstendig av noen år etterpå; ja – da er det college-karrieren denne Peterson’en kommer til å bli husket for.

Her har du Adrian Peterson og hans hovedtrener Paul Johnson (senere kjent fra Navy og Georgia Tech) mot Youngstown State sin legendariske hovedtrener Jim Tressel (senere kjent fra Ohio State):

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x