Kamp: Super Bowl XIII

George Halas SBXIII coin toss - georg_freidrich_haas_1979_01_21

Tidenes kuleste coin toss i en Super Bowl? Vi holder en latterlig stor knapp på legenden George Halas sin opptreden i Super Bowl XIII, hvor han kom kjørende inn med følge i en bil fra 1920-tallet, flippet mynten, hilste på kapteinene og kjørte ut igjen som den legenden han var.

Hvis du ikke vet hvem George Halas var, så må du lese deg opp. Vi snakker om en mann som var med på oppstartsmøtet for NFL (som fant sted i en bilforretning, og var årsaken til at Halas ble kjørt ut til myntkastet i en 1920-modell av det som for oss ser ut til å være en Oldsmobile Model 45 Touring); var spiller, trener OG eier av Chicago Bears. Han var spiller i 9 år, hovedtrener i 40 år (inklusive 6 NFL-mesterskap; tilsvarende det Super Bowl er i våre dager), og eier i 63 år (inklusive 2 NFL-mesterskap i tillegg til de 6 som hovedtrener). 112 år om det ikke hadde vært overlapp mellom rollene; det er sifre som neppe blir slått noengang: Papa Bear var unik!

Anyways; her har du ikke bare tidenes coin toss, men også en av de beste Super Bowls som har blitt spilt. Det skulle ende med hele 66 poeng og kun 4 poengs forskjell når alt var sagt og gjort i dette oppgjøret mellom Pittsburgh Steelers og Dallas Cowboys.

Her er det stappfullt med kjente navn og fremtidige Pro Football Hall of Fame-medlemmer.

  • HoF For Steelers: QB Terry Bradshaw, RB Franco Harris, WR Lynn Swann, WR John Stallworth, C Mike Webster, DL Mean Joe Greene, LB Jack Lambert, LB Jack Ham og CB Mel Blount.
  • HoF For Cowboys: QB Roger Staubach, RB Tony Dorsett, TE Jackie Smith, T Rayfield Wright og DT/LB Randy White.
  • I tillegg er begge hovedtrenerne, Pittsburghs Chuck Noll og Dallas sin Tom Landry, i Hall of Fame nå.
  • Av andre kjente navn: Ed «Too Tall Jones», Harvey Martin, Tony Dungy, John Banaszak, Thomas «Hollywood» Henderson, L.C. Greenwood, Robert Newhouse, Rocky Bleier, Drew Pearson.
  • Pro Football Hall of Fame har forøvrig besøksadresse George Halas Drive…

Kampen gikk 21.januar 1979, så filmkvaliteten er ikke HD. Ikke la dét skremme deg vekk fra en briljant Super Bowl-kamp: Få det sett!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x