Kamp: Super Bowl XXVII – 1993

1000px-Super_Bowl_XXVII_Logo.svg

I kjølvannet av 1992-sesongen fikk Buffalo Bills anledning til å revansjere Super Bowl-tapet fra året før, når Washington Redskins ble for tøffe. I januar 1993 var det Dallas Cowboys som stod for motstanden.

Dette var den tredje Super Bowl på rad (og det skulle bli fire) for et fantastisk Buffalo Bills-lag. Med stjerner som QB Jim Kelly, RB Thurman Thomas, RB Kenneth Davis, WR Andre Reed, WR James Lofton, WR Don Beebe, OL Will Wolford, OL Kent Hull, DL Bruce Smith, LB Marvcus Patton, LB Cornelius Bennett, LB Darryl Talley og CB Nate Odomes for å nevne noen, var det ingen tvil om at de var slagkraftige.

Troy Aikman SB27 2
Troy Aikman i Super Bowl XXVII

Her skulle de imidlertid møte et kommende dynasti som var ungdommelig og med en haug av egne stjerner. Dallas Cowboys med stjernerekka QB Troy Aikman, RB Emmitt Smith, TE Jay Novacek og WR Michael Irvin i angrepet, sammen med f.eks. de fantastiske OL-spillerne Nate Newton, Mark Stepnoski og Erik Williams. På defense? DL Charles Haley, DL Russell Maryland, DL Leon Lett og LB Ken Norton Jr.

Det var duket for et brakoppgjør av dimensjoner, selv om braket skulle vise seg å bli temmelig ensidig etter en spennende start. Her har du kampen i sin helhet!

Super Bowl XXVII - Buffalo Bills vs Dallas Cowboys (January 31, 1993)

 

Du finner masse god informasjon om kampen her hos Wikipedia.

Box score fra kampen finner du her hos Pro Football Reference. De har også info om 1992-93 sesongen her.

PS! Vi har tidligere presentert en sak om veien til Super Bowl XXVII, med highlightfilm som gir en glitrende oppsummering av sesongen 1992 for de to finalelagene. Dessverre har NFL i etterkant fått fjernet den filmen fra YouTube, men du finner ihvertfall fortsatt vår sak her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x