Kamp: UCLA vs. Washington State 1939

Du kjenner nok Jackie Robinson best fra baseball hvor han var essensiell i å bryte ned raseskillet i Major League Baseball. Men visste du at han spilte amerikansk fotball på høyt college-nivå? Han var running back for UCLA; en av fire idretter Robinson spilte på college. Han var også å finne i baseball (duh..), basketball og friidrett for UCLA.

UCLA vs Washington State 1939 formasjoner

UCLA var banebrytende på høyeste college-nivå når det gjaldt integrering. Det virker kanskje som et usannsynlig lavt antall nå, men i 1939 var skolen den med flest afro-amerikanske spillere på laget i topp college-fotball. De var fire; nevnte Robinson, Ray Bartlett, Woody Strode og Kenny Washington. De to sistnevnte skulle også bli banebrytende innen proff-fotballen, hvor de spilte for Los Angeles Rams i NFL i 1946. For å gi et historisk perspektiv; det hadde da ikke vært noen afro-amerikanske spillere i NFL siden 1933, etter at ligaen innførte et de facto raskeskille fra og med 1934.

Her har du dem alle sammen når UCLA tar i mot Washington State College (seinere University) 30.november 1939. 78 år har gått siden den gang, og forskjellene på sporten nå og da er markante. Det forhindrer ikke at det er mye spennende å se her!

UCLA vs. Washington State College, 1939

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x