Når man vinner hele sulamitten så får man…

Vince-Lombardi-Trophy

Vince Lombardi-trofeet! Slik har det ikke alltid vært. Før NFL laget, og knappe året seinere endret navn på det til ære for den legendariske treneren, Vince Lombardi-trofeet, så eksisterte det et annet trofé for laget som vant NFL:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ed Thorp Memorial Trophy

Ed Thorp Memorial-troféet. Hæ? Hvem er Ed Thorp, spør du kanskje. Ed Thorp var en dommer, regel-ekspert, venn av mange av NFL-lagenes eiere, og ikke minst drev han butikk på salg av sportsutstyr. Når han døde i 1934 ble det bestemt at vinneren av NFL fra da av skulle få en pokal (vi bruker pokal og trofé om hverandre her) som bar Ed Thorp sitt navn. Slik ble det, og slik var det frem til Super Bowl-æraen.

Vi tar med oss at Ed Thorp-troféet, det originale, forsvant etter at det ble delt ut siste gang. Minnesota Vikings hadde det, men så hadde de det plutselig ikke lenger. Vikings har tapt 4 Super Bowls i etterkant, og noen skylder det hele på «Ed Thorp-forbannelsen» som visstnok hviler over dem fordi de mistet pokalen som bar Ed Thorp sitt navn.

Men…visste du at Ed Thorp-troféet ikke var den første pokalen? Joda; den aller første ble kun delt ut én gang, etter den første NFL-sesongen. I årene mellom 1920 og 1934 ble det altså ikke delt ut en slik form for pokal til mesterne.

Brunswick-Balke_Collender_Cup

Den første pokalen er det ingen som har sett. Den ble visstnok delt ut til Akron Pros i etterkant av at de vant mesterskapet i 1920, men så gikk den utrolig nok i glemmeboken.

Navnet på den første pokalen? Brunswick-Balke Collender Cup. Artig navn, laget av og til ære (navnet ihvertfall) for noen bedrifter som sponset det hele. Brunswick er mer kjent i dag innen en annen idrett, nemlig bowling. Pokalen for 1920 derimot; den er det ingen som finner. Det gjelder å følge med på garasjesalg og Ebay i forhold til hva som dukker opp fra Akron, Ohio…

Så vet du det!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x